REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PNL Constanţa, despre măsurile din Sănătate

PNL Constanţa, despre măsurile din Sănătate

Replica API 16 martie 2013 | 00:00 193

Comunicat de presă:

"Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră că restructurarea sistemului sanitar porneşte de la un principiu simplu şi aşteptat de oameni: mai puţin bani pentru birocraţie, mai mulţi bani pentru pacienţi.

Nu este vorba despre o desfiinţare, ci despre o reorganizare care să reducă birocraţia şi să genereze mai mulţi bani care se întorc în sistem pentru pacienţi. Reforma în sănătate este pentru pacient, nu pentru grupurile de interese care parazitează sistemul de sănătate de 20 de ani.

Modernizarea sistemelor publice este una din priorităţile majore asumate de PNL.

Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai şi va aduce o economie de 50 de milioane de euro, bani care pot fi folosiţi pentru cumpărarea de medicamente sau pentru programele naţionale, inclusiv pentru bolnavii de cancer.

Măsurile prevăzute în programul de guvernare al USL au fost aduse la cunoştinţa părţilor implicate, ministrul Sănătăţii a avut întâlniri cu Colegiul Medicilor din România şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi în ultimele trei săptămâni. Pe marginea acestui proiect va exista o dezbatere publică în următoarea perioadă. Este semnalul pe care-l dăm pentru pacienţi că autorităţile caută resurse suplimentare pentru a asigura o mai bună finanţare a sistemului.

O parte din activităţile instituţiilor menţionate şi din personal va trece la consiliile judeţene, pentru că multe probleme ţin de comunităţile locale, iar restul activităţilor vor fi preluate de viitoarele direcţii regionale. În privinţa Casei Naţionale de Sănătate, reorganizarea se va face, cel mai probabil, în două etape, în primă fază urmând să fie lăsate unele birouri judeţene pentru a se finaliza contractările, urmând ca etapa a doua să vizeze anul 2014.

Pe plan local, la nivel de judeţ, vor funcţiona oficii care vor avea două scopuri esenţiale: să facă legătura cu cetăţeanul şi să monitorizeze la nivel local modul în care se derulează contractele cu casele de asigurări."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218