REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PNL Constanța organizează un miting împotriva Guvernului Ponta

PNL Constanța organizează un miting împotriva Guvernului Ponta

Replica API 10 iunie 2015 | 18:33 83

Liberalii constănțeni vor ieși în stradă în acest weekend. Dacă la „centru” s-a stabilit anularea evenimentului din Capitală, toate filialele vor acționa pe plan local, printre care și cea de la Constanța.

Miercuri, Primăria Constanța a emis autorizația pentru protestul pe care PNL intenționează să-l organizeze vineri, în fața Instituției Prefectului, în intervalul 11:00-14:00.

Lanțul uman programat pentru vineri la Palatul Parlamentului, în momentele în care se va dezbate moțiunea de cenzură, a fost anulat.

În contextul în care Primăria Generală a Capitalei a aprobat și un miting al PSD în același loc și la aceeași oră, liberalii au făcut un pas înapoi pentru a evita o bătaie generală.

„Nu va mai fi lanțul în jurul Parlamentului. Se dorește o evitare a mineriadei. Primăria Capitalei a dat acordul pentru mitingul PSD la aceeași oră și în același loc”, a spus deputatul liberal Mihai Lupu, pentru Replica.

Anularea evenimentului a fost confirmată și de deputatul Claudia Boghicevici.

„Nu vrem mineriade!”, ne-a spus Boghicevici.

În ziua în care Victor Ponta îi ameninţa cu dosare penale şi contramanifestaţii pe liberalii care anunţaseră lanţ uman la Parlamentul României, PSD a depus cerere de autorizaţie pentru miting în acelaşi loc! Ambele solicitări au fost aprobate de Sorin Oprescu. PNL urma să facă lanţul uman pe latura dinspre sediul SRI, spre Calea 13 septembrie, iar PSD pe trotuarul de la Parcul Izvor.

Amintim că premierul României, Victor Ponta, ameninţă opoziţia cu ieşiri în stradă şi plângeri penale. În cadrul Consiliului Executiv de luni al PSD, Ponta, „flancat” de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că există riscul să „dăm foc la ţară”: „Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate către cei de la PDL - PNL. Într-o democraţie, lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au Blaga şi Gorghiu, dacă îl mai au. Nu poţi să dai foc ţării. (...) Au zis că aduc 1.000 de oameni. Noi aducem 10.000. Dacă ei aduc 10.000, noi aducem 100.000. Dar, e cea mai mare greşeală pe care România o poate face în acest moment”, a spus Ponta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218