REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PNL Constanţa, precizări despre nominalizarea lui Gerea la Economie

PNL Constanţa, precizări despre nominalizarea lui Gerea la Economie

Replica API 16 octombrie 2013 | 00:00 209

Comunicat de presă - PNL Constanţa:

Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal l-a desemnat marţi, 15 octombrie, la propunerea preşedintelui partidului, Crin Antonescu, pe liderul deputaţilor liberali, Andrei Gerea, pentru preluarea conducerii Ministerului Economiei. În cadrul şedinţei BPN, Gerea a obţinut în unanimitate susţinerea colegilor săi pentru acest portofoliu, primind votul tuturor celor 58 de membri prezenţi la şedinţă.

"Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul şi este agreată împreună cu premierul. Este un minister foarte greu, într-o ţară care are principala problemă în zona economică. (...) Este un minister foarte greu pentru că există subiecte pe agendă foarte presante, urgente şi complicate de felul Oltchim sau de felul Cuprumin, un minister greu şi, în acelaşi timp, foarte important pentru că politicile din acest minister au legătură cu tema mare a exploatării resurselor naturale în prezent şi în viitor, şi nu mă gândesc doar la Roşia Montană, ci la o politică de durată, pe termen mediu şi chiar lung la care acest minister şi titularii săi sunt chemaţi să lucreze", a afirmat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul şedinţei BPN.

"Pentru noi este unul dintre cele mai importante ministere, atât prin prisma programului de guvernare, cât şi prin prisma propriului nostru program, al PNL, conceptul de reindustrializare fiind un concept cheie şi chiar şi în scurta prezentare de intenţie pe care domnul deputat Andrei Gerea a făcut-o în faţa colegilor, acesta a fost punctul cel mai important", a subliniat preşedintele PNL.

Crin Antonescu şi-a exprimat speranţa ca, odată cu desemnarea lui Andrei Gerea, "o generaţie nouă, mai tânără" a partidului să-şi confirme capacităţile.

La rândul său, Andrei Gerea le-a mulţumit colegilor din conducerea PNL pentru încrederea care i-a fost acordată.

"Este într-adevăr un minister greu, traversăm o perioadă dificilă cu toţii, deşi România s-a încadrat, iată, de la începutul anului pe un trend ascendent, din punct de vedere macro-economic, avem chiar un indicator, şi anume producţia industrială, care se află pe plus după multă vreme. tiu foarte bine că sunt foarte multe lucruri nerezolvate încă, deşi performanţa miniştrilor anteriori a fost foarte bună, dar sunt convins că împreună cu colegii mei, cu cei care sunt în continuare în minister şi voi colabora, vom reuşi să ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem. Îmi doresc din tot sufletul să avem succes, pentru această echipă guvernamentală, pentru angajamentele pe care noi ni le-am luat în campania electorală şi sunt convins că aşa va fi", a menţionat deputatul liberal.

În urma deciziilor adoptate marţi de Biroul Politic Naţional al PNL, Andrei Gerea se retrage din calitatea de membru şi vicepreşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea proiectului de lege privind Roşia Montană, în locul său urmând să activeze deputatul Cristina Ancuţa Pocora, purtător de cuvânt al PNL. Conducerea grupului PNL din Camera Deputaţilor va fi asigurată de George Scutaru, care a deţinut până în prezent poziţia de vicelider.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218