REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PNL Constanţa, referindu-se la Silaghi: "Băsescu acuză în necunoştinţă de cauză"

PNL Constanţa, referindu-se la Silaghi: "Băsescu acuză în necunoştinţă de cauză"

Replica API 24 iulie 2013 | 00:00 224

Comunicat de presă PNL Constanţa:

"Partidul Naţional Liberal îşi menţine propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie numit la conducerea Ministerului Transporturilor.

Considerăm că Ovidiu Silaghi s-a achitat foarte bine de toate atribuţiile pe care le-a avut ca ministru, iar asupra activităţii sale nu planează nicio suspiciune. Suntem de părere că eficienţa unui ministru nu se măsoară în apariţii mediatice spectaculoase, ci în seriozitate şi profesionalism.

Traian Băsescu îşi depăşeşte din nou atribuţiile şi frânează buna funcţionare a instituţiilor statului, prin amânarea fără niciun motiv temeinic a numirii unui nou ministru în fruntea Transporturilor. În cazul în care argumentele sale ar fi fost valabile, preşedintele ar fi trebuit să le prezinte opiniei publice şi să anunţe refuzul de a-l numi pe Ovidiu Silaghi. Având în vedere că nu a prezentat aceste motive, preşedintele ar fi trebuit să numească neîntârziat persoana propusă oficial de către premier. Decizia lui Traian Băsescu de a-l lăsa interimar la Transporturi pe Victor Ponta reprezintă un nou subterfugiu care serveşte jocurilor sale politice. Indiferent de cine s-ar afla în acest moment în fruntea ministerului, privatizarea CFR Marfă este deja declanşată şi îşi urmează cursul.

PNL consideră că întreaga activitate a lui Ovidiu Silaghi în perioada mandatului său în fruntea Ministerului Transporturilor a fost una benefică pentru dezvoltarea ţării în raport cu partenerii noştrii europeni. Printre acţiunile demarate în această perioadă amintim şi iniţierea negocierilor cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională, privind deblocarea POS Transport şi a discuţiilor referitoare la această temă în cadrul Acordului cu FMI; rezilierea Contractului pentru tronsonul Nădlac-Arad pentru suspiciuni de fraudă confirmate, ceea ce a dus la deblocarea discuţiilor cu Comisia Europeană; obţinerea de către CFR Infrastructură a împrumutului de 175 de milioane de euro de la BERD; finalizarea mai multor tronsoane de autostradă: Autostrada Soarelui (tronsoanele Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa), Autostrada A3 (tronsonul Bucureşti-Ploieşti) sau începerea procesului de privatizare a CFR Marfă, care a fost blocat de CSAT".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218