REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PNL Constanţa: Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura justiţiei

PNL Constanţa: Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura justiţiei

Replica API 29 martie 2014 | 00:00 202

Comunicat de presă PNL Constanţa:

"Pentru numirea în 2013 a noilor şefi de parchete preşedintele a preferat negocieri netransparente cu Victor Ponta, în locul unei proceduri legale.

Partidul Naţional Liberal a susţinut permanent independenţa justiţiei şi depolitizarea reală a acestui domeniu. De aceea, am atras atenţia public despre încercările de subordonare ale justiţiei, fie că ele au venit din partea lui Traian Băsescu, fie din partea foştilor parteneri, adică PSD şi Victor Ponta.

PNL a propus la Ministerul Justiţiei un ministru independent, cu o foarte bună reputaţie profesională în breaslă, anume pe Mona Pivniceru. Ca ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru a demarat un proces corect şi transparent de selecţie şi desemnare a procurorilor şefi, care a fost însă sabotat de Traian Băsescu şi Victor Ponta. Aşadar, Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura justiţiei.

Cât priveşte atitudinea Parlamentului faţă de actul justiţiei, amintim că parlamentarii liberalii au respectat cererile instanţelor, fie că a fost vorba despre solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Vlad Cosma (PSD) sau a colegului nostru liberal, Daniel Chiţoiu.

De asemenea, fără o opoziţie clară şi determinată a liberalilor, legea amnistiei şi graţierii susţinută de PSD ar fi trecut de Parlament. Faptul că acest proiect care ar favoriza anumiţi demnitari nu este în acest moment adoptat se datorează parlamentarilor PNL.

PNL este angajat, atât în faţa românilor, cât şi a partenerilor strategici externi ai României să apere statul de drept şi independenţa justiţiei. De asemenea, în acest moment, ducem o luptă cu PSD, care încearcă să acapareze întreaga putere şi să pună mâna pe cât mai multe pârghii. Doar apărând România de reinstaurarea partidului-stat se poate garanta o justiţie cu adevărat independentă şi imparţială."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369