REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL Constanţa: "Traian Băsescu recidivează în derapaje antidemocratice"

PNL Constanţa: "Traian Băsescu recidivează în derapaje antidemocratice"

Replica API 29 noiembrie 2012 | 00:00 164

Comunicat de presă PNL Constanţa:

"Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal atrage atenţia asupra faptului că preşedintele Traian Băsescu recidivează în derapaje antidemocratice, în acţiuni şi declaraţii care depăşesc cadrul constituţional.

Declaraţiile repetate prin care Băsescu îşi anunţă intenţia de a nu respecta votul popular şi de a numi viitorul premier în funcţie de bunul său plac, nu de voinţa alegătorilor exprimată democratic la urne, îl plasează în afara Constituţiei şi împotriva interesului naţional. De asemenea, Traian Băsescu este ridicol în demersul său de a poza într-un apărător al interesului naţional in condiţiile in care criza politică din Romania este generată chiar de la Palatul Cotroceni.

Îi reamintim domnului preşedinte faptul că guvernele nu se numesc în funcţie de preferinţele de moment ale unui individ, ci în funcţie de majoritatea rezultată în urma votului democratic. Interesul naţional este definit de cetăţeni, la urne, nu de indivizi care manipulează realitatea şi abuzează de funcţia pe care o ocupă în ierarhiile statului.

Vădit îngrijorat de perspectiva pierderii alegerilor de către ARD, Traian Băsescu a dus campania electorală într-o zonă a trivialităţii şi a primitivismului politic, prin ultimele atacuri la adresa premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu. Prin aceste atacuri de joasă speţă, Traian Băsescu nu face decât să destabilizeze statul. El nu îl atacă pe premier, ci atacă Guvernul, nu îl atacă pe Crin Antonescu sau USL, ci atacă Parlamentul.

Pe de altă parte, considerăm că limbajul folosit de Traian Băsescu trădează, pe lângă carenţele sale de educaţie, gradul de degradare morală, dar şi politică la care a ajuns. Acesta este omul care a considerat că poate reprezenta interesele României la masa Consiliului European. Băsescu vrea doar scandal şi conflict politic. În declaraţiile sale arţăgoase, Traian Băsescu reia mereu teza că România nu ar fi un stat de drept pentru că aceasta serveşte intereselor electorale ale ARD. Deşi este conştient că astfel de afirmaţii pot face rău ţării, Băsescu nu ezită să le facă în folosul unor interesele înguste.

Bătălia decisivă împotriva regimului Băsescu se dă pe 9 decembrie, când românii vor alege între o ţară care să fie controlată în continuare de Băsescu-PDL şi PPDD, respectiv o Românie Puternică, guvernată de USL. Traian Băsescu îl va nominaliza ca premier pe Victor Ponta. Dacă nu va face acest lucru, ignorând votul popular, atunci România va înceta să mai fie un stat democratic."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614