REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PNL: Cum au fost asigurați liberalii că foștii adversari vor vota moțiunea de cenzură

PNL: Cum au fost asigurați liberalii că foștii adversari vor vota moțiunea de cenzură

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:00 300

sursa foto: Inquam Photos - George Călin

Ludovic Orban a prezentat, marți, în Biroul Executiv, concluzia negocierilor cu partidele parlamentare în vederea susținerii moțiunii de cenzură, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Ludovic Orban a spus în ședința Biroului Executiv că USR și PMP și UDMR au anunțat că vor susține moțiunea de cenzură.

„După discutiile PNL cu minoritățile: votul va fi la liber, fiecare parlamentar va vota după cum îi dictează conștiința”, au afirmat surse liberale, pentru MEDIAFAX.

Totodată, negocierile cu ALDE nu au fost concluzionate, însă direcția e pozitivă, potrivit liderului PNL, însă va mai exista încă o discuție.

„La discuția cu ALDE la care au participat Toma Petcu, Varujan Vosganian, Popa și Chițoiu: există disponibilitate din partea ALDE de a susține moțiunea de cenzură. Erau interesați de ce o să se întample după. Noi am spus că vrem anticipate, ALDE a spus că nu vrea alegeri anticipate”, le-a spus Orban liberalilor.

Ludovic Orban a declarat după BEX care sunt condițiile Pro România pentru susținerea moțiunii de cenzură:

„Am avut un calendar de discuții cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare, mai puțin cu PSD. Am avut discuții cu partenerii din Opoziție în primul rând cu care am convenit asupra textului, asupra semnării moțiunii și asupra unui calendar. Ulterior am avut negocieri cu reprezentanții UDMR. De altfel, după discuțiile pe care le-am avut cu președintele UDMR, acesta a anunțat susținerea moțiunii de cenzură. Apoi am avut discuții cu ALDE și Pro România. În aceste ultime două discuții am reținut disponibilitatea celor două formațiuni politice de a susține moțiunea de cenzură. În ceea ce privește poziția Pro România, ei ne-au transmis că așteaptă să vadă în ce măsură premierul Dăncilă va respecta solicitările formulate privitoare la remaniere ca urmare a schimbării configurației politice și de asemenea alte condiții. În mod evident în cazul în care la remaniere nu vor fi îndeplinite aceste condiții, există disponibilitatea din partea parlamentarilor Pro România de a susține moțiunea de cenzură”, a afirmat Orban, după BEX.

Totodată, președintele PNL a susținut că moțiunea va fi depusă la momentul oportun.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce a umblat cu psd ul , acum Tariceanu zice ca e virgina. Ba aveti grija cu jegurile astea umane, cu partidul alde de 2 lei. Macar psd ul o tin pe a lor, astialalti sunt de speta si mai joasa, nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le pute. Uratul si prostul ala de Orban pupa in cur pe oricine, nu conteaza ca ii injura acum o luna. Pnl sunteti penibili aproape la fel ca alde, mai aveti de lucru sa ajungeti asa
5
0
Culmea ridicolului e pe cale sa se consume in ALDE! Dupa ce ai fost la guvernare mai bine de 2 ani si jumatate, abia iesit din guvern, votezi o motiune de cenzura impotriva guvernului pe care tocmai l-ai parasit. De asa ceva doar Tariceanu si cei din proximitatea lui sunt in stare. Asta e din seria: am o idee, dar nu sunt de acord cu ea... Ce caraghiosi! Cum dracu sa votezi un asemenea partid! Sper ca votantii ALDE gandesc altfel. De vazut...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218