REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

PNL: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL

PNL: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL

Replica API 28 ianuarie 2020 | 00:00 326

La solicitarea parlamentarilor PNL, Ministerul Dezvoltării va inventaria toate lucrările din teritoriu efectuate de primării prin PNDL 1 și 2 care nu mai au nevoie de finanțare astfel încât banii respectivi „să fie folosiți eficient”. Decizia vine după ce la preluarea guvernării PNL a început o primă rundă de verificări a lucrărilor pentru care primăriile au trimis cereri de decontare prin PNDL și premierul a spus că trebuie să iasă la lumină și să piardă decontarea obiectivele care nu au fost realizate așa cum trebuia și totuși primariile au trimis cereri sa primeasca banii de la guvern. Programul a fost susținut de PSD, partid care a spus că a „scos țara din noroaie” cu ajutorul finanțărilor de acest tip pentru primării. Liviu Dragnea a fost unul din artizanii acestui sistem de finanțare a unor proiecte locale.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, luni, în urma discuțiilor cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, că la solicitarea parlamentarilor liberali, Guvernul va inventaria lucrările de pe PNDL 1 și 2, pentru obiective închise sau abandonate, care nu mai au nevoie de finanțare.

„Din partea grupului parlamentar PNL a existat preocuparea pentru ca să fie inventariate toate lucrările publice de pe PNDL 1 și 2 care nu mai au nevoie de finanțare, pentru că am întâlnit situații de unități școlare care și-au redus activitatea, nu mai sunt copii și au fost semnate contracte de execuție. Au fost situații de sedii de primării unde s-a obținut, de la momentul depunerii, finanțare din surse proprii și am adresat ministerului Dezvoltării să inventariem toate aceste spații, astfel încât acei bani să fie folosiți eficient”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, luni, în urma discuțiilor grupului parlamentar al PNL cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Florin Roman a subliniat că „aceste contracte de execuție, pentru obiective închise, au fost făcute de fostul Guvern al PSD”.

Totodată, grupul parlamentar al PNL a solicitat ministerului Dezvoltării inventarierea spațiilor de la nivel local, societăți, companii cu capital de stat care au fost abandonate sasu închise și folosirea lor în alt scop.

„A doua solicitare a fost să inventariem toate spațiile de la nivel local aparținând ministerelor, societăților și companiilor naționale cu capital de stat, care au fost închise, abandonate și în baza unui memorandum făcut la nivelul Guvernului, să transferăm aceste spații către autoritățile locale astfel încât să fie modernizate și cu o destinație specială după nevoile comunității locale, din fiecare zonă”, a argumentat Roman.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a declarat că Ministerul Lucrărilor Publice a semnat un memorandum prin care a fost realizată o subcontarctare de 2,4 miliarde de euro pentru finanțarea proiectelor din lista de rezervă de pe anumite axe.

„Ministerul Lucrărilor Publice a semnat, săptămâna trecută, un memorandum prin care reușim să facem o supracontractare de 2,4 miliarde de euro pentru a finanța toate proiectele din lista de rezervă, de pe axa 3, 4, 10 și 13. Deci, vom deschide posibilitatea comunităților locale să-și finanțteze aceste proiecte de interes local. Am prezentat acest memorandum, colegii liberali au fost mulțumiți de acest lucru”, a explicat ministrul.

Parlamentarii PNL și membrii Guvernului au început, luni, o serie de consultări de lucru, pentru a stabili un punct de vedere comun asupra inițiativelor legislative care vor intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369