REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PNL îi susţine pe locuitorii din Palazu Mare care NU vor un bloc de 10 etaje în zona lor!

PNL îi susţine pe locuitorii din Palazu Mare care NU vor un bloc de 10 etaje în zona lor!

Replica API 17 iunie 2019 | 00:38 493

reședintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, împreună cu un grup de consilieri liberali, a participat vineri după-amiaza la o întâlnire cu locuitorii cartierului Palazu Mare, revoltați de faptul că Primăria Constanța ar putea aproba construirea unui bloc de zece etaje într-o zonă de case.

Pe bună dreptate, oamenii reclamă faptul că această investiție le va leza dreptul la intimitate și va crea un uriaș disconfort tuturor locatarilor din zonă, care s-au mutat în acest cartier tocmai pentru liniște.

Mai mult decât atât, în spatele intenției dezvoltatorului se află un PUZ din 2011 care a fost aprobat fără respectarea celor mai elementare noțiuni de transparență. Oamenii spun că nu au fost notificați, nu au fost informați și nici nu s-a organizat vreo dezbatere publică, așa cum cere lege, privind aprobarea acestui Plan.

De asemenea, documentele care au stat în spatele PUZ-ului din 2011 nu mai au nicio legătură cu realitatea din teren. Singurul drum de acces în această zonă, care în hârtii figurează ca având 10 metri, de fapt este o alee de 3 metri, fără trotuare și mărginită de proprietăți private, pe care nu încap două mașini simultan. În aceste condiții, oamenii se întreabă cum se va face descărcarea rutieră, cum vor putea avea acces ambulanțele și mașinile de pompieri? Argumente suficiente ca arhitectul șef al Constanței să nu elibereze în veci o autorizație de construire în asemenea condiții...

Cetățenii din zonă și-au strigat deznădejdea și indignarea, spunând că au ajuns la capătul răbdării în fața haosului urbanistic generat de Primăria Constanța. Iar situația din teren este de-a dreptul scandaloasă. Blocuri trântite între case, imobile de 3-4 etaje lipite de gardurile oamenilor, uriași de beton care au condamnat zeci de locatari la o viață în umbră.

”Pentru noi este clar că această mascaradă arhitecturală generată de Primăria Constanța și primarul Decebal Făgădău a fost justificată de lipsa unui Plan Urganistic General (PUG) al Constanței, care ar fi trebuit să aducă o notă unitară și să armonizeze arhitectural întregul oraș. Tind să cred că în mod deliberat primarul nu a dorit întocmirea PUG-ului, tocmai pentru a avea libertatea de a sluți orașul după propriile interese. Fără PUG, Primăria a reglementat dezvoltarea urbanistică a Constaneței prin deja celebrele PUZ-uri (planuri urbanistice zonale), lucru care se vede la orice colț de stradă: un oraș mutilat din punct de vedere urbanistic și arhitectural, un oraș fără nicio viziune unitară de dezvoltare.”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

În cadrul întâlnirii, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă s-a angajat în fața cetățenilor că PNL va vota, prin consilierii săi locali, împotriva acestor proiect și că se va folosi de toate pârghiile parlamentare pentru ca această nedreptate să înceteze. De asemenea, oamenii au fost sfătuiți să atace în instanță PUZ-ul, doar instanța de judecată putând anula acest document care prevede posibilitatea realizării construcției.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai scrieti de baragladina asta oportunista,la toate functiile se baga ea,jurista fara nici un proces,o disperata de celebritate...toti colegii o stiu.Acum,vad ca lustruieste bastonul lu Hutuca n a auzit nimeni de marele presedinte pnl si se viseaza din nou pe liste....
0
1
PNL este asociat cu PSD.Actiunea politica a deputaului este ca o frectie la un picior de lemn si are numai un scop propagandistic.Ai dracu smecheri dupa ce au cochetat un deceniu cu PSD acu,chipurile,sprijina populatia.Dezgustator .Vreti PNL la Constanta ? Schimbati gasca !
2
0
PNL, as vrea sa fie altfel dar din pacate nu este de cat o gasca de flamanzi care asteapta sa puna mana pe ciolan si sa-si traga spaga in buzunarele lor. Conducerea si cei vechi nu au invatat nimic din tot ce li s-a intamplat de-a lungul alegerilor si guvernarilor de pana acum si repet nu viseaza decat la banii care ii vor face in curand...in rest propaganda ieftina!
1
1
Pnl sustine si pe aia care nu au fose septice in curte
2
1
Populism, marca PNL.
4
2
Hutuca ii sustine mai mult prin consilierii care voteaza la toate puzurile! Mult sictir!!
7
3
Hutuca, escroc mai mare ca tine nu exista.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102