REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PNL, împins să desființeze SIIJ: Exclus prin OUG!

PNL, împins să desființeze SIIJ: Exclus prin OUG!

Replica API 16 ianuarie 2020 | 04:34 483

Klaus Iohannis a afirmat miercuri că speră să rămână în picioare desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) și a precizat că acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară, „exclus prin OUG” deoarece românii s-au exprimat clar că nu mai vor ordonanțe de urgență pe justiție.

„Secția specială, dacă rămâne varianta în picioare să se desființeze și sper să rămână, atunci acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară. OUG este exclusă prin referendumul votat clar de români, au spus clar că nu își mai doresc ordonanțe de urgență în domeniul justiției”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat, miercuri, că se pregătește un proiect de lege privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care va fi supus dezbaterii publice. Predoiu speră ca până în 1 februarie proiectul să fie gata.

Potrivit ministrului Justiției, efectele demersurilor trebuie analizate cu atenție, mai ales în privința dosarelor instrumentate de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a competențelor.

Atât Guvernul, cât și ministrul Justiției Cătălin Predoiu au fost criticați la finele anului trecut, de o parte din magistrați, pentru memorandumul depus de cel din urmă în ședința Executivului, care propunea desființarea acestei secții.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plavanului ii este frica de dosarele lui si ale caprei de acasa facute pentru fals si uz de fals. Hotul isi aseaza terenul si evita orice risc.
2
0
Desfiintati-le pensiile speciale. Eu nu vreau sa muncesc ca sa le asigur acestor profitori pensii pe care nu le merita.
3
2
o ideie buna aceasta desfintare.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614