REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PNL își reafirmă susținerea ca primarii să fie aleși în două tururi

PNL își reafirmă susținerea ca primarii să fie aleși în două tururi

Replica API 21 septembrie 2015 | 00:06 226

Partidul Național Liberal (PNL) a adoptat sâmbătă, la Poiana Brașov, o rezoluție în care își reafirmă susținerea pentru modalitatea de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, prin vot direct de către cetățeni, relatează http://www.agerpres.ro

"Am susținut această modificare a legii în cursul dezbaterilor parlamentare, însă majoritatea PSD-UNPR-ALDE a dat dovadă de un profund dispreț față de principiile democratice și a respins propunerea PNL. Vom susține în continuare acest principiu și, mai mult decât atât, PNL se angajează să reintroducă alegerea primarilor în două tururi de scrutin de îndată ce va avea o majoritate parlamentară", se afirmă în documentul menționat.

Totodată, PNL afirmă în rezoluție că se constată că PSD îi consideră ''dușmani'' pe românii din diaspora.

"Tergiversarea legii votului prin corespondență sau intenția de a le introduce o serie de taxe sunt exemple concrete ce vin să releve comportamentul PSD. Majoritatea parlamentară controlată de acest partid a împiedicat o justă reprezentare parlamentară a diasporei prin respingerea amendamentului PNL prin care circumscripția electorală a românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate ar fi urmat să fie reprezentată de opt deputați și patru senatori. PNL a depus un nou proiect de lege cu privire la dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora și ne exprimăm speranța că toate forțele politice parlamentare vor da dovadă de rațiune și vor vota noua propunere a liberalilor", se mai susține în rezoluția PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367