REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PNL l-a dat în judecată pe Victor Ponta

PNL l-a dat în judecată pe Victor Ponta

Replica API 6 februarie 2015 | 23:31 233

Acuzaţii grave

Acuzaţii grave

Liberalii au înaintat trei acţiuni în justiţie la Curtea de Apel Bucureşti. Pârât, premierul Victor Ponta. Motivul: refuzul repetat de a organiza alegeri parţiale, anunţă cotidianul.ro.

PNL l-a acţionat în justiţie pe premierul Victor Ponta. Liberalii au depus joi la Curtea de Apel Bucureşti, în baza Legii contenciosului administrativ, trei acţiuni prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parţiale la nivelul funcţiilor de primari şi preşedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate şi al mandatelor de parlamentari. Prin aceste cereri de chemare în judecată, instanţa este solicitată să dispună obligarea Guvernului să respecte legislaţia şi să stabilească data de desfăşurare a alegerilor parţiale. Conducerea PNL a solicitat în mai multe rânduri premierului să demareze procedurile pentru organizarea alegerilor parţiale. De fiecare dată, premierul Ponta nu a răspuns solicitărilor. Drept urmare, liberalii au anunţat că în cazul în care în şedinţa de guvern din 4 februarie a.c. nu se vor emite actele normative necesare organizării alegerilor parţiale, se vor adresa justiţiei. Ceea ce s-a şi întâmplat. „Inacţiunea Guvernului în aplicarea legislaţiei electorale reprezintă un abuz de drept grav, realizat prin exces de putere şi o încălcare a regulilor democratice de către premier. Victor Ponta trebuie să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că aplicarea legii nu poate fi negociată, iar refuzul de respectare a legii nu poate fi justificat”, se arată într-un comunicat remis presei.

Unde trebuie să se organizeze alegeri parţiale

22 de funcţii vacante de primari: judeţele Olt, Dâmboviţa, Tulcea, Ilfov, Buzău, Vrancea, Maramureş, Vâlcea, Bacău, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Hunedoara, Sălaj, Dolj şi Neamţ

două consilii locale dizolvate în judeţele Arad şi Iaşi

funcţia vacantă de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

colegiul 5 Galaţi, Camera Deputaţilor – mandat vacantat de Dan Nica

colegiul 15 Bucureşti, Camera Deputaţilor – mandat vacantat de Alin Petrache

colegiul 9 Bacău, Camera Deputaţilor – mandat vacantat de Viorel Hrebenciuc

colegiul 2 Iaşi, Camera Deputaţilor – mandat vacantat de Relu Fenechiu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367