REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PNL le cere lui Chiru şi Palaz să se retragă din cursa pentru Primăria Constanţa

PNL le cere lui Chiru şi Palaz să se retragă din cursa pentru Primăria Constanţa

Replica API 3 iunie 2016 | 19:19 228

Acuzaţii peste acuzaţii în ultimele zile dinainte de alegeri! Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal a susţinut la data de 2 iunie a.c. o conferinţă de presă în cadrul căreia a ţinut să transmită mai multe mesaje constănţenilor, dar şi contracandidaţilor. Prezenţi au fost Robert Boroianu, vicepreşedintele PNL Constanţa, Cristy Băisan şi George Muhscină, toţi trei candidaţi la Consiliul Judeţean. Dacă în ceea ce priveşte PSD-ul, membrii PNL au ţinut să expună trecutul “murdar” al partidului, dar şi teama de a fi reales la conducerea municipiului Constanţa, în cazul candidaţilor PMP şi ALDE la Primăria Constanţa, li s-a cerut retragerea din cursa electorală întrucât nu aar avea şanse plauzibile de câştig, ci doar „rup” din voturile de dreapta.

“Din păcate, reprezentanții PSD au recurs la o strategie de retragere și închidere a comunicării cu alegătorii. Au devenit invizibili pentru că le este teamă de constănțeni. În localitățile în care aceștia au ieșit în public, cum este cazul orașului Năvodari, pesediștii au fost flancați de jandarmi. Acest lucru arată că le este frică de oameni. Este un fapt cunoscut că PSD este condus de un președinte condamnat pentru fraudarea unor alegeri . Dar nu uităm nici tentativele PSD și ale lui Victor Ponta de a împiedica votul din Diaspora. Lansăm un avertisment către toți cei care se gândesc acum că ar putea să fure, să fraudeze, să indimideze simptaizanții noștri că avem o toleranță zero față de orice fel de manifestări ale fraudei electorale.”, a precizat Cristy Băisan. Pe aceeași undă a fost și Robert Boroianu. Penelistul a readus la cunoștința alegătorilor promisiunile nerealizate ale fostei conduceri PSD-Mazăre. “În anul 2004, Mazăre anunța că vrea un Cazino nou, acum vedem că nu este. Din 2004, voia să facă un CET nou la Constanța și să ieftinească gigacaloria, astăzi nu avem. Din 2004, Mazăre și echipa lui din care Făgădău făcea parte vine și ne spune că vrea să facă parcări în Constanța, dar nu s-a făcut decât una singură la Spital cu 200-300 de locuri, în program fiind 9.000 de locuri de parcare. Spațiile verzi în Constanța ne spuneau că vor crește, dar acestea scad. Au spus că fac parcuri! Nu au făcut nimic! Eu cred că astăzi Constanța este suficient de matură să nu mai creadă aceste minciuni. Nu vreau să spun că PNL-ul este cel mai bun partid, dar dați-ne șansa să putem să vă demonstrăm că acele proiecte pe care le-am propus o să le și facem.”, a spus Robert Boroianu. Totodată, membrii PNL nu au ezitat să își expună teama pe care o au în cazul unei posibile victorii a PSD. “Pericolul cel mai mare este ca după 5 iunie să ne trezim tot cu același PSD la conducerea Constanței. A venit momentul să se trezească toți constănțenii și să realizeze că nu se mai poate după 12 ani de guvernare locală PSD, de gașcă, de fraude, de hoții sp continuăm încă 4 ani cu copiii lui Nicușor Constantinescu.”, a precizat Băisan.

Blatul PSD-PNL a fost negat!

În ultima perioadă, tot mai multe zvonuri vuiau la nivelul orașului Constanța. PNL era acuzat de blat cu PSD. Însă, Boroianu a dezmințit! “Un mesaj vreau să-l transmit celor doi contracandidați situați pe locul 3 și 4 în cursa pe primăria, domnului Gigi Chiru și domnului Claudiu Palaz. În ultima perioadă, am avut acces la sondaje. Pe 5 iunie, bătălia se va da între două persoane: candidatul PNL și candidatul PSD. Am fost acuzați și înainte de campanie și în campanie că PNL-ul la Constanța face blat. Cine face adevăratul blat? Noi care ne batem și suntem la o diferență de 1-2 procente să câștigăm Primăria Constanța, noi cei care astăzi în urma sondajelor în județ suntem peste PSD? Unde este blatul, domnilor? Cei care ar trebuie să fie întrebați unde este blatul sunt cei doi reprezentanți de dreapta, care în continuare, cu toate că au primit mesaje de a se retrage, nu o fac. Dacă unul dintre cei doi sau chiar amandoi se va retrage, pe 5 iunie, la Constanța, administrația se va schimba. Noi îi așteptăm să se retragă, să vină în echipa PNL, sunt funcții de viceprimari, de vicepreședinte la CJC. Suntem dispuși să ne așezăm la masa negocierilor, avem proiecte comune. Veniți alături de noi! Blatul îl faceți dumneavoastră, candidând fără șanse și rupând din dreapta voturi ”, a fost mesajul lui Boroianu pentru Gigi Chiru și Claudiu Palaz.

Prezența la vot de peste 50% asigură victoria lui Chițac

Membrii PNL mizează pe încrederea și dorința constănțenilor de schimbare. Astlfel că , potrivit sondajelor la care a avut acces, PNL se clasează în frunte, dacă prezența la vot va fi de peste 50%. “După 16 ani, este prima oară când în Constanța avem o șansă și ne batem de la egal la egal cu PSD-ul. Diferența întotdeauna a fost colosală. Niciodată la Constanța nu am luat mai mult de 18%. Astăzi, toate sondajele ne duc către 35%. Toate sondajele arată că PSD-ul este sub 40%. Cu o prezență de peste 50% în ziua votului, toate datele arată că PNL va câștiga alegerile. Dacă într-adevăr se dorește schimbare, îndemn electoratul să iasă la vot. Dacă nu vom face acest lucru, pe data de 6 iunie exista pericolul ca în continuare la Constanța PSD să rămână și să conducă destinele acestui oraș”, a adăugat Boroianu. Lucru pe care și George Muhsciană l-a transmis electoratului. “Am un singur mesaj pentru constănțeni: există o singură șansă de a putea încerca și altceva! Sunt două variante, ori abordăm realitatea pe spirala pozitivă și ne uităm înainte și în sus, ori abordăm pe spirala negativă, uitându-ne înapoi și în jos. Varianta spiralei negative am tot trăit-o. Dacă vrem să continuăm și ne place să victimizăm o putem lua pe această spirală negativă. Eu cred că nu vom face altceva decât să turnăm ulei pe toboganul pe care suntem deja. Ni s-a arătat că în ultima vreme pe toate posturile de televiuzine Constanța ocupă un loc foarte important în ceea ce privește situația din sănătate, de la Spitalul Județean, în ceea ce privește modul în care se încearcă în campania electorală și se mai fac și gafe copilărești. În joc este viitorul județului și al municipiului Constanța. Singurul mesaj pe care îmi permit să-l dau constănțenilor este să se ducă la vot, dar să-și asume resposanbilitatea caă să nu aibă de ce să se plângă după”, a menționat Muhscină.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369