REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL nu a semnat plângerea penală a lui Firea

PNL nu a semnat plângerea penală a lui Firea

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 185

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată, iar premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul fiind depus în cursul zilei de avocatul Lucian Bolcaş, la Parchet. Firea a subliniat că se simte ameninţată de către Traian Băsescu, în timp ce premierul Victor Ponta a declarat că a semnat documentul, apoi a făcut un tur de forţă prin Parlament, pentru a găsi şi alţi parlamentari care să se alăture acţiunii. Printre aceştia, au fost şi parlamentarii UDMR, care au oscilat pe parcursul zilei, declarând iniţial că vor semna plângerea penală, ulterior dând-o "de gard", atribuind liberul arbitru. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că nu există o decizie a grupurilor Uniunii de a semna plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu: "Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile privind ceea ce spus legat de Gabriela Firea şi soţul doamnei senator. Nu poate fi acceptată o astfel de declaraţie şi condamnăm astfel de şantaj sau ameninţare. De aici până la plângere penală este cale lungă. La noi în grup nu am luat o decizie, nu există nici o obligativitate pentru niciun membru. Fiecare analizează şi, dacă doreşte individual, semnează", a declarat Hunor.

Liberalii au fost outsider-ii poveştii şi au precizat că nu vor semna pentru plângerea penală pe care PSD urmează să o depună la Parchetul General. Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat, luni seara, că nu va semna plângerea penală împotriva preşedintelui. "Sigur că ce a făcut preşedintele este inacceptabil, dar de aici şi până la un gest politic de partid, iniţiat de domnul Ponta pentru partidul său, este cale lungă. Să o semneze Firea, nu un întreg colhoz politic", a declarat Antonescu. De aceeaşi părere este şi preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care susţine că este suficient să semneze o singură persoană o asemenea plângere penală. "Este plângerea unei doamne senator şi cred că este suficient dacă semnează doar dumneaei. Este o problemă pur personală, mă rog, pur personală de partid să zicem aşa. Nu, nu semnăm aşa ceva. Nu înseamnă că suntem de acord cu ce s-a întâmplat sau că agreăm un asemenea comportament, dar nu este treaba noastră. Nu împărtăşim acest mod de comportament, dar nici nu este cazul să semnăm toţi, este suficient să semneze o singură persoană, nu zeci, sute, mii", a declarat Dragomir, pentru "Replica".

Manea ştie "sentinţa"!

Soluţionarea conflictului vine de la liderul pe municipiu al PNL Constanţa, Victor Manea, care ia în derâdere colecta de semnături ale lui Ponta. Manea susţine că Băsescu "este singura persoană cu o reală imunitate" în România şi că demersul PSD-ist este sortit eşecului, încă de la început. Deputatul cunoaşte şi finalitatea acţiunii: neînceperea urmăririi penale. "Ce plângere penală poţi să-i faci preşedintelui? Preşedintele are imunitate, este singurul care are imunitate în ţara asta. Într-adevăr, gestul făcut de domnul preşedinte nu este ok, pentru că influenţează actul de Justiţie prin declaraţiile sale şi prin poziţia pe care o are, dar nu ai cum să-i faci plângere penală, pentru că are imunitate totală. Este singurul cu imunitate în ţara asta, de fapt, nu parlamentarii. Plângerea poate fi consemnată, poate să înceapă şi lucrul, dar greşesc, pentru că i se va NUP (neînceperea urmăririi penale - n.r.), pentru că are imunitate", a declarat Manea, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614