REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL nu a votat execuția bugetară a comunei Crucea pe anul precedent. Cum explică liberalii situaţia

PNL nu a votat execuția bugetară a comunei Crucea pe anul precedent. Cum explică liberalii situaţia

Replica API 4 iulie 2017 | 00:39 731

Viceprimarul PNL al comunei Crucea, Iulian Tudorache, şi aleșii locali liberali nu au votat hotărârea Consiliului Local Crucea privind aprobarea situațiilor financiare și a contului de execuție aferente anului 2016.

„Noi, aleșii locali liberali din comuna Crucea, am întrebat care sunt investițiile finalizate în anul 2016 care să poată genera deficitul bugetar. Având în vedere că avem datorii acumulate în 2016, trebuia să știm de ce am ajuns în această situație financiară. Am rămas cu un gust amar după ce ni s-a exemplificat faptul că lucrările la DC70-DN2A-Crișan constituie o cauză a acestui deficit. Drumul a fost înscris pentru „reabilitare” contra unei sume de aproximativ 100.000 de euro, numai ca să fie stricat și să arate ca după război. În același timp, nici măcar o investiție concretă nu s-a materializat în ultimul an, cu excepția grădiniței din Crucea: eoliana este nefuncțională, centrul turistic nu-și găsește funcționalitatea, căminul de bătrâni are ocupanți mai mult din alte localități (cu un buget alocat de peste 6,5 miliarde lei vechi anual, achitat de comunitatea din Crucea)”, a declarat Iulian Tudorache.

Acesta susține că „iluminatul public este captiv unui agent economic care, aflat la adăpostul unui contract de prestări servicii și a unei datorii acumulate către acesta, nu își mai onorează obligațiile contractuale. Avem localități întregi în beznă totală. Și vorbim despre o comună care are totuși buget, fapt ce nu explică datorii de 6 luni sau mai bine către furnizorii de servicii publice: iluminat, salubrizare etc”.

Deficitul bugetar al comunei Crucea ajungea la finalul anului trecut la 2.662.776 lei, cu o creștere de aproximativ 1 milion de lei fața de anul anterior, creștere ce nu se regăsește, în opinia noastră, în servicii sau produse destinate locuitorilor comunei.

La rândul său, consilierul județean PNL, Bogdan Bola, este de părere că peste 500 de oameni din satele Șiriu și Crișan sunt izolați din cauza lipsei de interes a autorităților conduse de PSD. „Am fost de multe ori în comuna Crucea alături de viceprimarul Iulian Tudorache. Știm care sunt problemele din localitate. Acum devine și mai clar faptul că peste 20 de gospodării din Crișan și încă atâtea din Șiriu sunt părăsite, inclusiv din cauza indolenței conducătorilor acestei primării, care nu numai că nu îi ajută pe acești oameni să se dezvolte, dar le strică efectiv singura cale de acces spre restul județului”, a afirmat consilierul județean.

Bogdan Bola a mai spus că „locuitorii din Crișan și Șiriu sunt cetățeni ca noi toți, plătesc taxe și au familii de întreținut. Trebuie să beneficieze de același respect și interes ca oricare alți cetățeni din comună și din județ. PNL se va concentra pe a veni în sprijinul acestor oameni, mai ales după ce primăria și-a bătut joc de ei prin <> Drumului Comunal 70”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam agitate spiritele pe aici!Omu' cred ca a tras semnalul de alarma doar pentru 1% din cat au furat astia!Ups, i-a stricat imaginea coordonatorului de credite!
4
0
Dar ce a facut vicele si pnl-ul ? Ce proiecte , ce realizari ! Crezi ca iesi din mocirla cu articolul asta !
2
1
Afara cu vicele . A spurcat comuna .
1
1
Pai sa il pupi pe Frigioi in fund ma , te a pus pe functie nemancatule . Rusine ! Demisia
2
1
Catelusi domnu vice , dar multi si cand te om musca cu totii . Ne am lamurit si cu tine ! Iesi afara . Demisia
3
2
Tudorache demisia . Butoi era Dumnezeu . Esti un incult
4
2
Cap de porc , ne minti , ne ai mintit in campanie . Noi suntem prosti ? Arati cu degetul si tu nu realizezi nimic . Mars afara javra ordinara
5
1
Cap de porc iesi afara !
4
1
Cap de porc demisia
4
2
Vicelw demisia!
4
2
Tudorache iesi afara javra ordinara
3
2
Se pare ca aici au scris numai Catelusii primarului.Caracteristic psd.
4
3
Taci si treci la vaci !
0
1
Hotii striga hotii!
1
0
Mda, deduc din aceste comentarii caracterul si atitudinea acestor "domni cu mapa",ca dreptatea lor este dreptate si daca nu, esti intimidat Cu acest frumos limbaj de mahala,ca poate tine!Rusine!
3
0
Viceprimaru demisiaaaaa !!! Ramai cu maaa taaaa
3
3
Tudorache IESi Afara javra ordinara
3
3
Iulica putulica ! Iesi afara javra ordinara
3
3
Domnul IuLian Tudorache ! Iesi afara javra ordinaraaa !!!
3
4
Cap de porc nu te vrem ! Iesi afara javra ordinara ! Domni viceee la vaci cu tineee
3
4
Daca voi credeti ca asta e politica ce faceti voi aici ! Apa de ploaie , iulian tu mai ai de invartit mamaliga ca sa poti intelege administratia si politica . Cum e vorba unu cu sapa , altu cu mapa , Tu cu Leu , Lischievici , Moroianu , Graniceru ramaneti la coada vacii !
4
4
Sincer , poate lua cineva acest articol in serios ! Il cunoaste cineva pe domnul vice si consilierii pnl , acum sincer lasand orice lucru deoparte , sunt niste inapti , fara carte , prosti , ma scuzati , dar sincer nu stiu cum sunteti acceptati la carma societatii ! Nulitati ale naturii si alcoolici anonimi !
5
4
Auras baiat de oras ! Iulian Tudorache , ce faci ? Ai mocirla la gurita ?
2
3
Nu ma mai surprinde nimic,cand e vorba de dat explicatii incep sa atace ca in haita, cu injurii! Domnule primar,ce-ati facut cu b anii?sumedenia de bani?
3
2
Iulica putulica The winter is comming !
5
2
Cap de porc , domnule vice Iulian Tudorache , vine Craciunul !
5
1
Cap de porc Iulica Tudorache am auzit ca ti ai luat vaca noua de firma . Cate viteze are ?
6
2
Cap de porc ia'ti tot pnl -ul si duteeee duteeeeee , ca ne faceti de ras !!
7
2
Cap de porc ramai si numara vacile lasa administratia la domni !
7
2
Cap de por Pleacaaaa pleacaaaa , ia ti leutul dupa tine ..
8
3
Cap de porc nu uita ! Totul se intoarce impotriva ta !
8
2
Cap de porc , lasaaaaa neeee lasaaaa neeeeee
8
2
Cap de porc CRUCEA NU TE VREA , RAMAI LA VACA TAAAAAAA
8
2
Cap de porc te iubim ca ca tine vrem sa fim !!
7
3
Oleee olee oleee cap de poorc nu mai eeeee
8
2
CAP DE PORC !
7
2
Adita shhh . Ia o piatra in gura.
9
2
Bla,bla,bla....Alooo,iar deviati de la subiectul principal! Sa ne spuna domnul Primar,pe ce-a cheltuit banii!!!!!
3
7
Respect domn primar
10
3
Ba Iulica , tu crezi ca vreodata vei putea sa ocupi scaunul de primar ??
10
1
Auzi ma dar voi stiti va votati ?
10
2
Domnu vice , fugi la domn primar sa iti dea un autograv poate asa te faci mai vizibil si te plac si femeile .. Hai nu mai fi pufi supi , ca deranjam vacutele . ododododod
11
2
Domn primar .. nu va luaati dupa ce sunt Dealde domnul Lischevici , care umbla mai mult beat decat treaz . Astia vor sa reprezinte comuna ..
12
2
Frigioi e sefu vostru ba . Nici macar la unghia de la piciorul stang nu ii ajungeti
11
2
Domnii de la PNL , cate proiectr v au iesit din tot ce ati promis in campanie ?
11
2
Tudorache .. unde e piata aia pe care o promiteai in campanie ???
12
0
Ba PNL , toti betivii si prostii incep sa faca nazuri ? Voi vreti sa reprezentati o comuna ?
13
2
Tudorache ... ramai printre vaci , barim asa esti un bou sarmant
12
2
Tudorache .. consilierii tai PNL stiu sa scrie ? sau sunt semi analfabeti ?
13
3
Tudorache iti tremura chilotiii ?
15
2
In loc. Crucea o fam. de bugetari obtine O combina Agricola perfomanta, o suprafata de 138 ha. teren agricol pe care il lucreaza si obtine venituri, mai multe aouto de lux, vila, apartamente etc, Surpria le obtie fam Frigioi - primar.
4
1
Mergeti si la Baltagesti sa vedeti mizerie becul de pe stalp care trebuie sa lumineze strada lumineaza catre curtea consilierului Moise Dan
3
2
Sa moara Gibilan are cineva si curaj so arda pe bune acolo. Bravo fratilor . Jos mafioti
10
3
Cat timp primarul e dezamagit ca tinerii fac scoli si nu mai raman la ajutorul social iar nivelul de dezvoltare al comunei se afla mult sub cel posibil pozitie geostrategica, localitatile se vor goli si nu vor fi investitori.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614