REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL: Premierul trebuie să clarifice în mod public o serie de acţiuni şi atitudini ale UDMR

PNL: Premierul trebuie să clarifice în mod public o serie de acţiuni şi atitudini ale UDMR

Replica API 3 mai 2014 | 00:00 228

Comunicat de presă al PNL:

Partidul Naţional Liberal face un apel public la responsabilitate către Guvernul României, aflat în vacanţă electorală, pentru a lua poziţie şi a clarifica o serie de acţiuni şi atitudini ale partenerilor de guvernare de la UDMR, ce se situează încă o dată la limita legalităţii.

PNL apreciază ca îngrijorător demersul CJ Covasna, entitate a statului român, care s-a adresat recent Curţii Europene de Justiţie, într-o chestiune ce priveşte obţinerea de avantaje indirecte pentru inutul Secuiesc. De asemenea, PNL are în vedere şi recentele declaraţii ale vicepreşedintelui UDMR Laszlo Borbely, care încearcă să impună ideea legiferării limbii maghiare ca limbă regională.

PNL consideră că toate aceste acţiuni şi declaraţii ca fiind periculoase, în contextul politic şi de securitate în care se află ţara noastră în acest moment.

Este evident că se încearcă obţinerea de avantaje prin crearea unui paralelism cu situaţia din Ucraina şi Crimeea, iar aceste încercări sunt complet iresponsabile şi inadmisibile pentru orice om politic, cu atât mai mult cu cât acesta este parte a unei formaţiuni guvernamentale.

Astăzi, România este parte a Uniunii Europene, care sprijină şi încurajează exprimarea identităţii culturale şi lingvistice a oricăror minorităţi aflate între graniţele sale.

În acelaşi timp, UE şi noi ca liberali dezaprobăm şi luăm poziţie împotriva oricărei încercări de creare a unor conflicte regionale. Instrumentarea unor manipulări ce trezesc sentimente de ură între cetăţenii europeni nu pot duce decât la slăbirea Uniunii, crearea de instabilitate şi uneori la pierderea de vieţi omeneşti.

PNL îi solicită lui Victor Ponta să iasă pentru câteva ore din logica de campanie electorală şi să clarifice această situaţie, să emită o poziţie a Guvernului României în legătură cu afirmaţiile şi acţiunile UDMR.

Victor Ponta este dator să comunice cetăţenilor acestei ţări ceea ce are de gând să facă şi la ce compromisuri este dispus să participe pentru a se agăţa cu orice preţ de putere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614