REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PNL promite că pensiile speciale se taie chiar dacă proiectul pică în Parlament: Ne asumăm răspunderea

PNL promite că pensiile speciale se taie chiar dacă proiectul pică în Parlament: Ne asumăm răspunderea

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:00 229

Guvernul își va asuma răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale, dacă proiectul PNL nu va fi adoptat marți în plenul Camerei Deputaților, a declarat Robert Sighiartău, conform Mediafax. Liberalul susține că nu crede că proiectul legislativ va fi retrimis la comisie.

„Sper ca mâine să fie ziua victoriei și ziua decisivă în care vom elimină pensiile speciale așa cum am declarat și susținut noi, pentru că este proiectul PNL. Nu cred că va fi retrimis la comisie, depinde ce va face PSD-ul, oricum dacă mâine va fi retrimis la comisie, noi vom venii cu asumare privind eliminarea pensiilor speciale. Ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, să nu mai fie acuzați parlamentarii că au privilegii, mai ales că majoritatea dintre ei nu prea muncesc.”, a declarat Robert Sighartău.

Deputatul PNL a adăugat că ar trebui eliminate pensiile speciale tuturor categoriilor, mai puțin pe cele ale militarilor, deoarece își riscă viața pentru țară.

„Eu, așa cum am declarat și în biroul executiv central, sunt de acord ca doar militarii să aibă pensii speciale, pentru că ei merg și își riscă viață în teatrele de operații și este diferit, în rest, cu conceptul de pensii speciale nu sunt de acord, să fie clar (...) Nici polițiștii nu ar trebui să beneficieze”, a subliniat deputatul.

Reacția vine în contextul în care Ludovic Orban a declarat, joi, că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ar trebui redezbătut în comisiile de specialitate și că PNL nu e de acord nu amendamentele formulate de Adrian Solomon, prin care sunt tăiate și pensiile sportivilor sau al oamenilor de cultură.

Proiectul urmează să fie dezbătut, marți, în plenul Camerei Deputaților, potrivit ordinii de zi a ședinței, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Compensatiile pentru munca desfasurata in conditii periculoase trebuie sa se acorde doar in salariile mari speciale, nu si in pensiile speciale! Altfel vor fi compensatii duble si nu trebuie acordate de doua ori, adica si in salariu si la pensie ! Militarii si politistii insa nu au pensii speciale, ci pensii de serviciu, pentru ca si in rezerva cand sunt la pensie, sunt la dispozitia angajatorului, ei fiind primii mobilizati in caz de razboi ori catastrofe ! De-aia li se dau pensii de serviciu, pentru ca pot fi oricand rechemati inapoi in serviciu, in prima linie pentru apararea tarii !
1
0
toti la fel. Suntem diferiti. Si este normal sa fim tratati diferit. Avem abilitati diferite. Avem capacitati intelectuale diferite. Unii isi risca viata pentru linistea celorlalti. Altii sunt in prima linie pentru a si apara patria. Unii lupta informativ si contrainformativ cu dusmanii. Sunt lucruri care nu se vad si nu se simt. Si asa trebuie sa fie. Aceste lucruri se pot simti si vedea de societate abia cand societatea nu mai dispune de acesti oameni diferiti de ceilalti. Chiar nu reusiti sa intelegeti ca fara acesti oameni nimeni nu mai are siguranta zilei de maine sau a vietii proprii?
1
0
militarii care pleaca pleaca cu contract pt bani
4
2
dintre militari pleaca in teatre circa 1%.
4
2
Sa dispara toate pensiile speciale. Suntem toti la fel nu este nimeni mai special decat celalalt.
8
2
Daca azi suntem in NATO si Ue se datoreaza armatei romane. Oriunde mergi in lume militarii sunt respectati. Daca n-ar fi fost armata romana si zecile de morti si raniti in Afganistant, Iraq, Kosovo, Haiti etc acum eram sub cizma rusa iar desteptii care contesta asta impreuna cu familiile lor erau sclavii rusilor ca fratii nostri de peste Prut. Despre politisti ce sa mai zic...anual mor la datorie pt ca astia de mai jos sa doarma noaptea linistiti, sa faca gratare si sprituri cu familiile lor in fiecare week end, iar recunostinta noastra consta in a-i injura...halal natiune
7
5
Foarte bine,pentru ca asa se revine la normal adica toti pensionari romani cu vechime completa in munca sa aiba aceleas drepturi,mai ales ca acum printre beneficiari de pensii speciale sunt si aia care au tras in protestatari din dec.1989: miliari,politisti si securisti care au executat ordinul,nu miliari in termen dar angajati au tras cu munitie de razboi ranind si omorand oameni.
7
5
,, Militarii isi risca viata in teatrele de operatii '' .....cati merg acolo raportat la intregul nr de angajati in armata??? In plus cei care merg acolo, au diurne in plus fata de salariu. NU trebuie sa existe pensii speciale.
6
5
foarte bine dar uegent
7
4
politicienii sunt obligati sa indrepte aceasta nedreptate, aceasta insulta la adresa tuturor romanilor din sistemul privat care de fapt tin tara in spate de peste 20 de ani. ajunge cu jaful de la bugetul statului, nu exista oameni mai speciali decat ceilalti, exista doar oameni mai nesimtiti, mai lacomi, mai incompetenti, mai puturosi, samd... cam astia sunt cei care primesc aceste pensii speciale.Legea salarizarii si legea pensiilor trebuiesc refacute la modul corect, cu un raport de maxim 1-10 intre salariul minim si cel maxim, si pensii conform contributiei !
7
5
sa o vedem si pe asta, chiar si ale miltarilor trebuie eliminate daca nu au participat la vreo misiune riscanta si au frecat menta in unitate!!
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367