REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PNL propune ca orele suplimentare să fie scutite de impozitul pe venit şi de plata contribuţiilor de sănătate şi şomaj

PNL propune ca orele suplimentare să fie scutite de impozitul pe venit şi de plata contribuţiilor de sănătate şi şomaj

Replica API 2 martie 2017 | 23:18 370

Robert Boroianu

Liberalul Robert Boroianu are nişte propuneri pe care le-a înaintat conducerii Camerei Deputaţilor privind modificarea unor legi. Mai precis, veniturile salariale suplimentare să nu mai fie impozitate şi de alte contribuţii. „Împreună cu mai mulţi colegi deputaţi ai Partidului Naţional Liberal am înaintat conducerii Camerei Deputaţilor o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, care va aduce beneficii majore atât angajatorilor, cât şi angajaţilor din sectorul privat şi va contribui la o mai bună colectare a sumelor strânse la bugetul asigurărilor sociale. Este vorba despre o relaxare fiscală puternică aplicată asupra muncii suplimentare. Mai precis, veniturile salariale realizate de angajaţii cu normă întreagă în contul orelor suplimentare, în limita a 32 de ore lunar, vor fi scutite de impozitul pe venit, de contribuţiile sociale de sănătate, de şomaj sau de accidente. Pentru orele suplimentare realizate se vor plăti numai contribuţii de asigurări sociale, de 10,5%, contribuţia individuală. Din punct de vedere al impactului bugetar, sunt convins că măsura propusă va avea un impact pozitiv chiar pe termen scurt, mediu şi lung, dat fiind faptul că, în prezent, din cauza poverii fiscale mari aplicate muncii, mai puţin de 10% din orele suplimentare efectuate de angajaţi sunt fiscalizate”, susţine Boroianu.

“Din păcate, cea mai mare parte a statisticilor relevă faptul că angajații cu normă întreagă efectuează ore suplimentare, care ori nu sunt plătite, ori sunt plătite necorespunzător, ori nu sunt înregistrate ca volum de muncă suplimentară. Aceste contribuții vor sprijini angajaţii să obţină un punctaj superior la pensionare şi vor duce la creșteri semnificative de activitate în zonele economice care se confruntă cu un deficit acut de forță de muncă. În ceea ce privește sectorul public, opțiunea pentru plata orelor suplimentare, respectiv compensarea acestora cu ore libere plătite rămâne un atribut al Guvernului Grindeanu, în funcție de evoluțiile bugetare viitoare. Partidul Național Liberal consideră că această măsură va fi bine primită de agenții economici din mediul privat și va stimula angajatorii să oficializeze relațiile de muncă suplimentare, iar angajații să presteze muncă suplimentară”, a precizat liberalul Robert Boroianu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fii sigur ca nu vei ajunge niciodata mai sus fata de unde te afli, doar daca te muti la etajul 10 si sa urli precum cateaua la kkt jigodie ce esti !
1
0
si au fasit o solutie pentru majorarea deficitului bugetar clamat tot de ei. astfel sa dovedeasca ca acest guvern este slab si nu se poate achita de angajamentele asumate prin proiectul de buget. cam slabuta si transparenta propunerea
0
0
ce caraghios! de unde ati gasit asa un specimen??
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614