REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PNL: PSD dezinformează. Iohannis nu doreşte amânarea datei alegerilor

PNL: PSD dezinformează. Iohannis nu doreşte amânarea datei alegerilor

Replica API 12 august 2014 | 00:00 222

Comunicat de presă:

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal face precizarea că declaraţiile liderilor social-democraţi, prin care afirmă că PNL şi preşedintele partidului, Klaus Iohannis, doresc amânarea datei alegerilor, sunt false.

Unul dintre promotorii acestei dezinformări este Liviu Dragnea, în condiţiile în care este de notorietate faptul că el a fost unul dintre susţinătorii Ordonanţei de Urgenţă 45 din 2014, care modifică legislaţia electorală în pragul alegerilor prezidenţiale, fără să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia.

De aceea, îi solicităm public domnului Dragnea să răspundă dacă îşi va da demisia în situaţia în care OUG va fi declarată neconstituţională.

Dacă liderii PSD sunt convinşi că Ordonanţa de Urgenţă respectă Legea fundamentală, nu înţelegem de ce sunt atât de deranjaţi de contestarea la CCR. Verificarea constituţionalităţii legislaţiei în baza căreia se vor desfăşura alegerile prezidenţiale nu ar trebui să panicheze atât de tare pe nimeni, mai ales că, într-un stat de drept, toţi ar trebui să dorim să avem alegeri libere, organizate corect, mai exact în baza unor legi care respectă Constituţia.

Partidul Naţional Liberal consideră că Guvernul creează un avantaj pentru candidatul la alegerile prezidenţiale Victor Ponta. Din acest motiv, PNL a contestat întregul pachet, atât Ordonanţa 45/2014, cât şi HG 520 care decurge tot din ordonanţă. PNL şi preşedintele său, Klaus Iohannis, nu solicită amânarea alegerilor prezidenţiale. Scopul solicitării de revocare a HG 520/2014 este unul procedural, care ţine de atacarea OUG 45/2014, întrucât baza legală în care a fost dată această Hotărâre de Guvern este, în opinia noastră, neconstituţională.

Aceasta nu înseamnă că, dacă se anulează OUG 45, Guvernul nu poate să vină cu altă hotărâre, una perfect legală, în baza vechii legislaţii şi să stabilească datele alegerilor pentru aceleaşi zile. Scopul contestării OUG 45 şi HG 520 nu a fost de a schimba zilele în care au loc alegerile, ci de a anula un act normativ care creează avantaj pentru unul dintre competitori.

Nu putem decât să ne întrebăm dacă nu cumva Liviu Dragnea are vreun motiv personal pentru care să îşi dorească cu orice preţ ca premierul să vacanteze funcţia de şef al Guvernului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218