REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PNL: PSD pregătește poliția sălilor de fitness

PNL: PSD pregătește poliția sălilor de fitness

Replica API 17 septembrie 2018 | 01:11 395

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi cere PSD să retragă un proiect de lege prin care orice practicant de fitness sau culturism dintr-o sală poate fi supus unui control anti-doping. În plus, potrivit prevederilor legii, sălile în care se practică fitness/culturism vor avea nevoie de o autorizație din partea Agenției Naționale Anti-Doping și vor putea fi controlate oricând:

“Un proiect de lege inițiat de 50 de parlamentari PSD, adoptat de Senat se află, în aceste zile, în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților, inclusiv în Comisia de Apărare și prevede că orice practicant de fitness la nivel amator-recreativ poate fi supus, oricând, unui control anti-doping, “în scopul stabilirii gradului de utilizare a substanțelor dopante în sportul recreativ”, conform stiripesurse.ro.

În plus, inițiativa legislativă instituie o nouă structură, Consiliul de Prevenire și Combatere a Traficului Ilicit de Substanțe Dopante, iar sălile în care se practică fitness/culturism vor avea nevoie de o autorizație din partea Agenției Naționale Anti-Doping și vor putea fi controlate oricând. În caz contrar, vor fi nevoite să plătească o amendă care poate ajunge până la 7.500 de lei și chiar le pot fi suspendate activitățile de fitness/culturism pentru o perioadă de 6 luni.

Solicit PSD să renunțe la acest proiect. Este regretabil că inițiatorii doresc să intervină atât de brutal în practicarea sportului recreativ și că pleacă de la premisa că orice practicant de fitness sau culturism folosește substanțe dopante. In plus, având în vedere costurile acestor controale, este o risipă de bani publici”, a spus Ovidiu Raețchi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alupigus Replica....
0
0
Sunt super fericit ca intra o astfel de lege. ce, nu mai au cei de la PNL piata de desfacere la steroizi? rezist, Muie PSD
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218