REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PNL reacționează prompt decizia lui Tudorel Toader: 'Este inadmisibil. Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice'

PNL reacționează prompt decizia lui Tudorel Toader: 'Este inadmisibil. Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice'

Replica API 28 iulie 2018 | 03:21 356

PNL reacționează prompt după ce Tudorel Toader nu a fost de acord cu niciunul dintre cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef DNA, calificând ca „inadmisibilă” decizia ministrului Justiției.

„Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru poziția de procuror-șef al DNA, arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidați care și-au manifestat dorința de a ocupa această poziție Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare.

Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice și să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaților. Este greu de înțeles cum niciunul dintre candidați nu a întrunit condițiile pentru a fi desemnat pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Partidul Național Liberal a cerut ca toți candidații care îndeplinesc criteriile legale să fie înaintate CSM pentru evaluare, iar atributul de selecție să aparțină organismului care este garantul independenței justiției, conform Constituției. Rolul ministrului Justiției trebuia să fie acela de a propune Președintelui României spre numire în funcție a acelui candidat care ar fi obținut avizul favorabil al CSM.

Propunerea PNL este în acord cu solicitările Comisiei Europene, prin raportul MCV, cu principiile constituționale și cu Legea privind statul judecătorilor și procurorilor.

Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache, și aplicarea principiului sovietic potrivit căruia „reluăm procedura până iese cum vrem noi”.”, transmite PNL printr-un comunicat de presă.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mishu tu nu intelegi nimic,fiind pesedeu jegos ! Pe mine ma enerveaza la maxim hotii ! Cine sunt hotii ? In primul rand pesedeii si apoi toate partidele care sug pula pesedeului ! De aceea muie cu cacat ! La toti !!! Si mai ales tie !!!
2
1
decizia lui tudorel toader se poate traduce - drept multumire ptr ofertele analfabetilor din familia lui, fiul si sotia, pe posturi banoase si fara concurs. Ce este greu de inteles? Toti plozii parlamentarilor de la guvernare, analfabeti cu acte cumparate, au fost cocotati in functii despre care nici nu stiu cu ce se mananca. Nimic nu este de neanteles atata timp cand in fruntea guvernului exista o analfabeta, o inculta, o bucatareasa mediocra. Sluga si presul tudorel respecta instructiunile puscariasului draknea, teleormanul este intesat de astfel de specimene, gata oricand , sa se sacrifice
3
0
europeanu si mama lui sunt actori de filme porno in boscheti ! europeanu face sex cu ma-sa iar o terta persoana ii la muie ! momentan este la palazu internat pt dementa senila .
2
5
@ europeanu nu scapi nici o ocazie sa te faci de cacat, parca ieri alaltaieri dadeai muie usr si pnl acum schimbi macazul ? Vitele de la pnl cand TT a propus ca CSM sa fie cei care aproba si numesc procurorii sefi ,au sarit de cur in sus acum culeg ce au semanat. Cum spui tu muie pnl muie usr si multa muie cu cacat pentru europeanu de la mishu !
2
6
PE ORBAN,IOHANNIS SI ALTE PANARAME DIN PNL...SA VA DAU GINGII LA TOTI BULANGII ANTI PESEDE.
5
6
isi permite foarte multe bubosul analfabet gargamel. Muie pesede, muie postacii pesede !!!
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218