REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL refuză propunerea lui Făgădău de desemnare a unui viceprimar

PNL refuză propunerea lui Făgădău de desemnare a unui viceprimar

Replica API 9 iunie 2015 | 00:00 225

Sorina Tuşa

Luni, în cadrul ședinței Consiliului Local, consilierii l-au desemnat în bloc, cu excepția celor ai opoziției, pe Decebal Făgădău, să preia atribuțiile lui Radu Mazăre.

16 voturi au fost „pentru”, nici un vot pentru celălalt viceprimar Gabriel Stan și șapte „anulate”, evident acestea fiind ale PNL, care se ambiționează să boicoteze orice activitate care ar implica o colaborare instituțională cu PSD.

Dacă Făgădău a preluat atribuțiile de primar, este necesară desemnarea unui alt viceprimar, pe lângă Gabi Stan. Făgădău susține că a invitat PNL să nominalizeze o persoană.

„Va fi decizia CL, evident din punct de vedere politic am deschis deja discuții. Sper ca și această problemă să fie rezolvată, dacă nu în următoarea, cu siguranță în cealaltă ședință a CL. Din punct de vedere politic, aștept propunerile colegilor din opoziție. Nu ascund faptul că am anticipat acest moment și am făcut deja o propunere de a-și desemna un viceprimar. Este deja abordarea dânșilor dacă vor accepta sau nu această propunere. În orice caz, mandatul meu vreau să fie unul al dialogului și al conlucrării. Sunt convins că indiferent ce consilier local va avea un mandat de interimar ca viceprimar va lucra bine cu mine. Dacă dânșii vor refuza această propunere, PSD, în alianță cu UNPR, vor face o nominalizare. (…) Doar cu cei eligibili se poartă acest dialog. Discuția se poartă la nivel de vârf”, a spus Făgădău.

De partea cealaltă, liberalii nici nu vor să audă. Aceștia susțin că nu doresc să se facă părtași la administrația dominată de PSD și vor să își impună propriul program de guvernare locală.

„Este clar că nu ne vom asocia niciodată cu tot ceea ce înseamnă sistemul și administrația Mazăre, indiferent că ea este reprezentată de alte persoane sau alte fațete ale aceluiași personaj. Până la urmă, noi vorbim despre un sistem corupt, întrucât există suspiciuni în sensul acesta, având în vedere dosarele aflate pe rol. Ne păstrăm drumul opoziției, până când vom reuși. Avem un plan alternativ, care se bazează pe agenda constănțenilor. Vom reuși să câștigăm Primăria Constanța și să răspundem, cu adevărat, nevoilor Constanței și ale constănțenilor. Nu vom accepta o astfel de însoțire pe administrația locală, având în vedere toate pozițiile pe care le-am avut până în acest moment”, a spus co-președintele PNL Constanța și consilierul local Sorina Tușa, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108