REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PNL se implică în scandalul Codurilor Penale: „Elaborăm un proiect”

PNL se implică în scandalul Codurilor Penale: „Elaborăm un proiect”

Replica API 20 februarie 2017 | 01:49 319

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că a primit din partea partidului sarcina să elaboreze un proiect de introducere a soluţiilor Curţii Constituţionale în corpul Codurilor penale, adăugând că acesta ar putea fi gata în maximum 10 zile. "Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un astfel de proiect de introducere a soluţiilor Curţii Constituţionale în corpul celor două Coduri, ca să aliniem legile la deciziile CCR şi la Directiva europeană privind drepturile omului şi garanţiile procesuale. O să asamblăm, la începutul săptămânii viitoare, un grup de lucru care sperăm ca în 7 - 10 zile să finalizeze acest proiect, oricum estimez că ne vom mişca mai repede decât Ministerul Justiţiei. (...) După ce o să avem un text de lucru, ne vom întâlni în primul rând cu partidele din Opoziţie pentru a purta un dialog pe acest proiect, dar nu excludem nici discuţiile cu PSD, pentru că avem tot interesul să fie o lege bună şi să nu fie pretext pentru a introduce în legi tot felul de 'inovaţii' care de fapt urmăresc interese personale", a spus Predoiu, duminică, într-o conferinţă de presă, scrie stiripesurse.

El a adăugat că, în viziunea PNL, în plan legislativ, Codurile penale trebuie amendate strict prin introducerea soluţiilor CCR în corpul legilor şi alinierea acestora la recenta Directivă a Uniunii Europene privind drepturile omului şi garanţiile procesuale. "Ajustările legislative nu trebuie să fie un pretext pentru subminarea Justiţiei. În plan imediat, în Parlament trebuie adoptată OUG 14/2017 şi respinsă OUG 13/2017 pentru a elimina orice risc de aplicare a acesteia din urmă", a menţionat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa nu fie luate in considerare stiind ca nu au fost in stare sa faca nimnic bum cat au fost la guvernare, ba si-au dat, si-au facu proecte doar in interesele lor : La kkt cu ei !
1
0
asumate in timpul Guvernului Boc cand Predoiu balbaitul era Ministru Al Justitiei. Codurile au iesit cu balbe si trebuiesc modificate. Mai bine ar candida la functia de presedinte al PNl sa ne scape de sdranta blonda care de cate ori apare pe sticla musca si ne jugneste inteligenta.
1
0
Lucreaza puleanu de predoiu ?
4
0
rugam tonti nmuisti din pnl sa iasa in strada cu plancarte in care sa ceara muie de la populatie sa stim si noi care sant. Auzi se cununa in srada la miting, pai nunti de ce nu face-ti bai jigodiilor ? beutura va dam noi si ceva sperma sa nu stati cu gusa goala !
4
1
Ne mai tine mult in bezna la Constanta panarama asta de primar??
0
2
sunt curioasa cine o sa va voteze proiectul???
2
1
Politicienii din ultimii 10 ani, in special PNL-istii si PMP-istii sunt incredibil de ipocriti! Astia ne-au prostit, ne prostesc si vor sa ne prosteasca cu un tupeu incredibil! PAI CINE A AVUT MA, MINISTERUL JUSTITIEI CAND S-AU REALIZAT CODURILE? Le-ati facut 'pe repede inainte' sa le profite penalilor din gasca lui Base! De ce nu ati facat lucrul asta pana acum cateva luni? Credeti ca acum, dupa ce ati instigat la proteste, cu proiectul asta o sa castigati electorat politic? Hoooooooo, javrelor!
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102