REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PNL și USR-PLUS și-au dat mâna pentru CONSTANȚA

PNL și USR-PLUS și-au dat mâna pentru CONSTANȚA

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:00 6060

Prima rundă de negocieri dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, s-a încheiat cu vești bune și cu speranța unui parteneriat care va putea dezvolta, într-un final, acest oraș. Stelian Ion, vicepreșdintele USR, a precizat că cele două părți vor semna acord la care se lucrează în prezent. Cele două programe propuse în campania electorală de PNL și USR-PLUS se vor transpune într-un singur program, la finalul negocierilor. Nu au fost discutate aspecte legate de împărțirea funcțiilor, ci doar despre formarea unei majorități în Consiliul Local Constanța, acest lucru fiind posibil și la Consiliul Județean Constanța. În următoarele zile vor urma și alte runde de negocieri. La prima întâlnire între cele două părți, Vergil Chițac nu a fost prezent.

AUDIT la Primăria CONSTANȚA

Cei de la USR-PLUS spun că au avut de ales între două abordări, cea a luptelor continue și orgoliilor nemăsurate sau pe ideea de a opta pentru conlucrare, astfel încât să scoată orașul din subdezvoltare. Prima divergență între cele două părți se pare că a fost rezolvată, și anume auditul la Primăria Constanța. Deși înițial, liberalii nu doreau efectuarea unui audit, se pare că în urma negocierilor se va face o evaluare a primăriei.

"Avem echipe foarte bune și urmează să îngemănăm cele două proiecte, să facem unul singur, pe care să-l propunem constănțenilor. Sunt optimist în urma discuțiilor purtate ieri, pentru că am atins niște puncte foarte concrete, niște chestiuni pe care le doream în Constanța și se pare că se vor realiza. Spre exemplu, am solicitat de la bun început să se facă un audit în Primăria Constanța. Este esențial să facem o evaluare organizațională, o evaluare a activității acestei primării, pentru că ea a fost ineficientă și are departamente supradimensionate care au fost conduse prost ani de zile. Dacă nu facem asta, este clar că vom avea un eșec. În urma discuțiilor, și în urma solicitărilor noastre, s-a răspuns pozitiv. S-au clarificat aspectele neclare și vom face un astfel de audit, la Constanța. Astfel, vom putea face o propunere concretă de reorganizare a primăriei, pe toate departamentele.", a afirmat Stelian Ion, vicepreședintele USR și fost candidat la Primăria Constanța din partea USR-PLUS.

Radu Vânturache, arhitect-șef al municipiului Constanța, pe făraș

Așa cum era de așteptat, se anunță vremuri grele pentru cei care au tăiat frunză la câini, dar și pentru cei care schingiuit Constanța, fie din incompetență, ori cu bună știre. Cap de listă este Radu Vânturache, arhitectul-șef al Constanței, alături de colegii săi din primărie care nu au fost în stare să atragă fonduri europene. Schimbări se anunță și în relația administrației publice locale cu cetățeanul de rând.

"Este nevoie de a face ceva la Direcția de Dezvoltare și Fonduri Europene, pentru că acolo au fost probleme și nu s-au atras fonduri. Pe parte de urbanism, arhitectul șef a ratat obiectivul și trebuie să ținem cont de acest lucru. De asemenea, ne lipsește o Direcție de Cultură, dar în schimb avem o Direcție de evenimente. Știm ce trebuie să facem și vom anunța ulterior. Pe chestiuni legate de transparență vor fi schimbări majore, și unii, și ceilalți, suntem de acord că trebuie făcut un progres. Ședințele de Consiliu Local se vor transmite cu o calitate bună a imaginii și sunetului, nu în bătaie de joc cum s-a întâmplat până acum. Locuitorii Constanței au dreptul să intervină în ședințele de CL, vom modifica cel mai probabil procedura, tocmai pentru a avea această posibilitate, la fel cum se întâmplă și în alte orașe din țară. Am propus colegilor de Consiliu Local să venim cu o abordare extinsă a unei apropieri și vizavi de Consiliul Județean. Și acolo putem face o majoritate cu cei de la PNL, este de dorit o astfel de apropiere. Nu am discutat chestiuni legate de funcții, nu am pus astfel de condiții pentru colaborare. Avem așteptarea unui răspuns, nu l-am primit deocamdată, vom vedea. Pentru noi, și județul este foarte important.", a mai explicat Stelian Ion.

"Alegem varianta de a-l ajuta pe actualul primar"

În perioada următoare urmează și alte întâlniri între PNL și USR-PLUS, urmând ca la final negocierile să îmbrace forma unui acord scris. Reprezentanții USR-PLUS mai susțin că au preferat să vină alături de noul primar al Constanței, Vergil Chițac, în loc să aleagă o altfel de abordare, așteptându-i primii pași greșiți pentru a-l critica.

"Considerăm că veștile sunt bune și nu are rost să ținem orașul pe loc și să ne sfâșiem timp de patru ani. Între abordarea de a sta deoparte, cu o treime în Consiliu Local și de a aștepta să greșească primarul pentru a-l critica, noi alegem varianta de a-l ajuta pe primarul actual astfel încât să nu greșească, să nu greșim împreună. Până la urmă, nu contează numele primarului, ci rezultatele. Nu am intrat în politică pentru a câștiga funcții pentru a ni le pune pe CV, așa cum a făcut Decebal Făgădău, care a spus că a fost cea mai mare onoare a vieții sale funcția de primar. Iată că, se va lăuda peste ani cu doar un punct pe CV, dar a lăsat în urmă un oraș dezolant, nu a avut nicio mare realizare și a fost un eșec total. Atenția mare pe viitor, în ciuda atitudinii și depresiei pe care pare că o afișează PSD și Decebal Făgădău, PSD nu este în genunchi. Este rănit, dar se reface rapid. Tocmai de aceea, este nevoie ca forțele modernizatoare să se pună umăr la umăr și să fim foarte vigilenți cu ce se va întâmpla.", a conchis Stelian Ion.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Speram sa nu il bagati pe PSDistul Palas vicepresedinte la CJC Constanta trebuie sa scape de escrocul asta prietenul lui Fagadau Acest personaj de etnie roma se agata se scaunul de la CJC sa faca magari prin firmele puse pe prietenilor lui si fini lui. PNL trezestete odata asta toata campania a dat in PNL sa ia fagadau.Avea blat cu PSD
3
0
SCRIE CEVA DE INDEPENDENTA CA AU BUBUIT AIA CU INDEPENDENTA LOR FURATA DE PNL CU 24 MILIARDE NU I VEZI COMENTURILE DEJA ARE 1 0 0 0 0 0 MIII
3
0
Degeaba ati fost la vot. Inca nu ati inteles nimic dupa 30 de ani?
1
0
Un slugoi si un oportunist
5
0
Cap de Pwla de Vanturache trebuia sa dea socoteala ptr Spagile,abuzul in serviciu si spagile Parandarat luate ! Fagadau le dadea cate o feliuta ! El dicta totul in Primarie !
11
0
Prostii care injurau machidonii o sa o suga cand o sa vada ca noii viceprimari sunt Caragheorghe si Hira, amandoi prieteni cu Babu. Tot noi stapanim orasul sarakilor !!!!
8
15
Au pus mana pe Constanta...
6
8
Parerea mea ?? USR. Uniunea Sabotati Romani. Nu va fi nimic bun dupa ei. Legionarii din 40
11
13
mey prostule sa ne iei cacatul la lins muistule !!!
5
6
Vin vremuri grele fratilor! Astia de au fost au furat constant de zeci de ani dar astialalti vin cu foamea mare in gat si ne vor jupui. Pacat. Constanta va ramane tot de cacao.
11
13
Amice :ordine:mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta bai Maimutoi Tolomac si blegoman iar oameni Al Actualului Primar Al Constantei Domnul Decebal Nu dispar ca vrei tu Prostul satului! Va ramane la Primarie si il va ajuta pe Primarul Ciumei Galbene de PNL-ista Vergil Chitac! Oricum in 2024 peste 3 ani mai Tarziu Va Expira Mandatul Actualului Presedinte al Romaniei Nemtoiul Klaus Iohanis si va zbura si Ciumele Galbene de PNL-isti! Oricum am auzit recent ca:Domnul Marcel Ciolacul va Reveni cu Psd in Guvern reformatata ca Echipa Noua tot atunci in 2024 Pa pa Ciuma Galbena de PNL-ista
3
13
sau intalnit cwrvele!!!
4
8
Isi dau mana DIE cu alt agent...Covrig-amiral asta dupa ce au preluat de la securistii,spioni anti-romani,fosti nomenclaturisti curve si consumatori de cocaina.Amiralul daca a luat Covrig fara izoleta ajunge mare acum nu?ca doar l-a atins China Virus,un fel de "ti-A PUS DUMNEZU mana in cap" ?Pe Iliescu il mai aresteaza cineva sau dupa Obama si Hillary?Ca am vazut ca se scapa ca baiatu' lu' Biden care a luat 3.5 mil usd de la sotia fostului primar din Moscova care mai are si leg cu retele de trafic uman...si a scapat.Cum a scapat si cu un salariu din Ucraina oferit pe experienta 0 de Burisma.
8
5
Vrem curatenie generala in Primaria Constanta. Toti oamenii lui Fagadau sa fie indepartati din functii.
18
6
Viceprimar va fi un machidon, iar opera lui mazare - fagadau va continua. Si eu, am votat, zicindu-mi ca mai bine mor de covit decit sa-i mai vad pe astia la putere.
5
11
Fara machidoni in functii de conducere...ne-am saturat de cei dinainte....si dati afara toti machidonii si functiile departamentale ale primariei....o sa fie mari surprize....mai mult de trei sferturi trebuie sa plece...nu sunt de mers cu ei la lupta,sunt duplicitari,aroganti si put!!!
19
3
Daca tot va pricepeti voi la toate, spuneti ce auditare a fost facuta in primarie si cate rapoarte ale camerei au fost contestatie in instanta? stim cu totii cat sunt de priceputi auditorii astia
3
3
Incepe si asta doar pentru a distrage atentia oamenilor de la ce ar trebui sa faca viitoarea conducere a orasului. Voi credeti ca acest, chipurile audit, este facut pentru transparenta? Verificati sa vedeti ca anul trecut, un audit pe bune a fost facut de catre Curtea de conturi, care a scos in evidenta multe probleme, de aceea ma intreb, ce ar mai putea face acest audit, decat sa intarzie lucrurile bune care chipurile, au fost promise in campania electorala. Cred ca oamenii nu mai sunt atat de naivi si cat de curand vor incepe sa va sanctioneze si pe voi, daca nu o sa va incepeti treaba!
4
5
Ingemanare de proiecte.Depresie Decebal Fagadau, forte modernizatoare,umar la umar,vigilenti.Dnle draga esti execrabiiil da credema pe cuvint.NU ai nici o sansa tu si omul lu Comanescu zisese primar sa calcati in nimic moale.I-mi veti da drept peste 4ani.Pin atunci bucurate de garsoniera luata cum tu sti fecala umana ce esti.
7
5
De vice primar e arvonit ca tot in palazu mare sa ramana. Unbla vorba ca Ionut Rusu ar fi. Care sa mutat de curand in palazu mare, prieten cu machidonii, ca doar nu om vrea sa scapam de ei. Auzi, cica ei au o gandire liberala, davas la mwie de sugative nenorocite ce sunteti si sa va iau rasa in pwla de sugaci
10
2
Ambele partide la guvernarea orasului , sa va vedem , sa vedem cum schimbati fatza orasului , asa cum ati promis ! Avem asteptari mari , un oras intreg este cu ochii pe voi....eu personal , vad un mare si rasunator esec !
16
2
mi-as dori ca USR sa nu dezamageasca, sunt perceputi ca cei cu doua fete
10
3
Camelia Dudas si Carmen Stanisor fac legea la autorizatii agenti economic hoatele astea stau pe Un munte de banii numai din spagi si combinatii
11
0
Umbla vorba in targ ca cei de la USR Plus vor musai o pozitie de viceprimar , surpriza apare in legatura cu persoanele propuse : Caragheorghe sau Cocargeanu . Pentru cei mai putini initiati in " tainele " politicii constantene , cei doi sunt niste oportunisti mediocrii plini de tupeu care au acaparat filiala USR Constanta. Ma sperie gandul ca nu dupa foarte mult timp o sa ajungem sa-l regretam pe mizerabilul babu ... Dragi useristi, unde va sunt principiile meritocratiei pe care le tot clamati ???
25
6
USR Mincinosi ajunsi sus pe baza de PSD ticalos si PNL slab. PNL Constanta a fost mereu slab. Noroc cu Amiralul. Acum, nimicul asta de avocat face ce stie el mai bine: minciuna si harneala. N-as avea incredere in ajtia nici pana la coltul casei. Am zis casei? oh....mai bine ziceam ANL ului.
19
24
Cum o putea Amirslul sa discute cu fostul avocat al lui Maxare?
23
24

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218