rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PNL și USR-PLUS și-au dat mâna pentru CONSTANȚA

Prima rundă de negocieri dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, s-a încheiat cu vești bune și cu speranța unui parteneriat care va putea dezvolta, într-un final, acest oraș. StelianIon, vicepreșdinteleUSR, a precizat că cele două părți vor semna acord la care se lucrează în prezent. Cele două programe propuse în campania electorală de PNL și USR-PLUS se vor transpune într-un singur program, la finalul negocierilor. Nu au fost discutate aspecte legate de împărțirea funcțiilor, ci doar despre formarea unei majorități în ConsiliulLocal Constanța, acest lucru fiind posibil și la Consiliul Județean Constanța. În următoarele zile vor urma și alte runde de negocieri. La prima întâlnire între cele două părți, VergilChițac nu a fost prezent.

AUDIT la Primăria CONSTANȚA

Cei de la USR-PLUS spun că au avut de ales între două abordări, cea a luptelor continue și orgoliilor nemăsurate sau pe ideea de a opta pentru conlucrare, astfel încât să scoată orașul din subdezvoltare. Prima divergență între cele două părți se pare că a fost rezolvată, și anume auditul la PrimăriaConstanța. Deși înițial, liberalii nu doreau efectuarea unui audit, se pare că în urma negocierilor se va face o evaluare a primăriei.

"Avem echipe foarte bune și urmează să îngemănăm cele două proiecte, să facem unul singur, pe care să-l propunem constănțenilor. Sunt optimist în urma discuțiilor purtate ieri, pentru că am atins niște puncte foarte concrete, niște chestiuni pe care le doream în Constanța și se pare că se vor realiza. Spre exemplu, am solicitat de la bun început să se facă un audit în Primăria Constanța. Este esențial să facem o evaluare organizațională, o evaluare a activității acestei primării, pentru că ea a fost ineficientă și are departamente supradimensionate care au fost conduse prost ani de zile. Dacă nu facem asta, este clar că vom avea un eșec. În urma discuțiilor, și în urma solicitărilor noastre, s-a răspuns pozitiv. S-au clarificat aspectele neclare și vom face un astfel de audit, la Constanța. Astfel, vom putea face o propunere concretă de reorganizare a primăriei, pe toate departamentele.", a afirmat Stelian Ion, vicepreședintele USR și fost candidat la Primăria Constanța din partea USR-PLUS.

Radu Vânturache, arhitect-șef al municipiului Constanța, pe făraș

Așa cum era de așteptat, se anunță vremuri grele pentru cei care au tăiat frunză la câini, dar și pentru cei care schingiuit Constanța, fie din incompetență, ori cu bună știre. Cap de listă este RaduVânturache, arhitectul-șef al Constanței, alături de colegii săi din primărie care nu au fost în stare să atragă fonduri europene. Schimbări se anunță și în relația administrației publice locale cu cetățeanul de rând.

"Este nevoie de a face ceva la Direcția de Dezvoltare și Fonduri Europene, pentru că acolo au fost probleme și nu s-au atras fonduri. Pe parte de urbanism, arhitectul șef a ratat obiectivul și trebuie să ținem cont de acest lucru. De asemenea, ne lipsește o Direcție de Cultură, dar în schimb avem o Direcție de evenimente. Știm ce trebuie să facem și vom anunța ulterior. Pe chestiuni legate de transparență vor fi schimbări majore, și unii, și ceilalți, suntem de acord că trebuie făcut un progres. Ședințele de Consiliu Local se vor transmite cu o calitate bună a imaginii și sunetului, nu în bătaie de joc cum s-a întâmplat până acum. Locuitorii Constanței au dreptul să intervină în ședințele de CL, vom modifica cel mai probabil procedura, tocmai pentru a avea această posibilitate, la fel cum se întâmplă și în alte orașe din țară. Am propus colegilor de Consiliu Local să venim cu o abordare extinsă a unei apropieri și vizavi de Consiliul Județean. Și acolo putem face o majoritate cu cei de la PNL, este de dorit o astfel de apropiere. Nu am discutat chestiuni legate de funcții, nu am pus astfel de condiții pentru colaborare. Avem așteptarea unui răspuns, nu l-am primit deocamdată, vom vedea. Pentru noi, și județul este foarte important.", a mai explicat Stelian Ion.

"Alegem varianta de a-l ajuta pe actualul primar"

În perioada următoare urmează și alte întâlniri între PNL și USR-PLUS, urmând ca la final negocierile să îmbrace forma unui acord scris. Reprezentanții USR-PLUS mai susțin că au preferat să vină alături de noul primar al Constanței, Vergil Chițac, în loc să aleagă o altfel de abordare, așteptându-i primii pași greșiți pentru a-l critica.

"Considerăm că veștile sunt bune și nu are rost să ținem orașul pe loc și să ne sfâșiem timp de patru ani. Între abordarea de a sta deoparte, cu o treime în Consiliu Local și de a aștepta să greșească primarul pentru a-l critica, noi alegem varianta de a-l ajuta pe primarul actual astfel încât să nu greșească, să nu greșim împreună. Până la urmă, nu contează numele primarului, ci rezultatele. Nu am intrat în politică pentru a câștiga funcții pentru a ni le pune pe CV, așa cum a făcut Decebal Făgădău, care a spus că a fost cea mai mare onoare a vieții sale funcția de primar. Iată că, se va lăuda peste ani cu doar un punct pe CV, dar a lăsat în urmă un oraș dezolant, nu a avut nicio mare realizare și a fost un eșec total. Atenția mare pe viitor, în ciuda atitudinii și depresiei pe care pare că o afișează PSD și Decebal Făgădău, PSD nu este în genunchi. Este rănit, dar se reface rapid. Tocmai de aceea, este nevoie ca forțele modernizatoare să se pună umăr la umăr și să fim foarte vigilenți cu ce se va întâmpla.", a conchis Stelian Ion.

Sorin HULUBEI

sâmbătă, 3 octombrie 20205622
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
O familie întreagă din Giurgiu, răpusă de COVID! Tată, mamă și fiu, morți în aceeași zi - Ce spun medicii
Comentarii

03Adi Papazicu(4 oct 00:34)
Speram sa nu il bagati pe PSDistul Palas vicepresedinte la CJC Constanta trebuie sa scape de escrocul asta prietenul lui Fagadau Acest personaj de etnie roma se agata se scaunul de la CJC sa faca magari prin firmele puse pe prietenilor lui si fini lui. PNL trezestete odata asta toata campania a dat in PNL sa ia fagadau.Avea blat cu PSD
03ALO SORINE(3 oct 23:24)
SCRIE CEVA DE INDEPENDENTA CA AU BUBUIT AIA CU INDEPENDENTA LOR FURATA DE PNL CU 24 MILIARDE NU I VEZI COMENTURILE DEJA ARE 1 0 0 0 0 0 MIII
01Alin(3 oct 21:57)
Degeaba ati fost la vot. Inca nu ati inteles nimic dupa 30 de ani?
05Paul M(3 oct 21:40)
Un slugoi si un oportunist
011Alooo(3 oct 16:22)
Cap de Pwla de Vanturache trebuia sa dea socoteala ptr Spagile,abuzul in serviciu si spagile Parandarat luate ! Fagadau le dadea cate o feliuta ! El dicta totul in Primarie !
112moarte machidonilor legionari!(3 oct 16:19)
moarte machidonilor legionari!
158Lol(3 oct 15:04)
Prostii care injurau machidonii o sa o suga cand o sa vada ca noii viceprimari sunt Caragheorghe si Hira, amandoi prieteni cu Babu. Tot noi stapanim orasul sarakilor !!!!
86lege(3 oct 14:13)
Au pus mana pe Constanta...
1311Mitica(3 oct 14:03)
Parerea mea ?? USR. Uniunea Sabotati Romani. Nu va fi nimic bun dupa ei. Legionarii din 40
65@13:23(3 oct 14:01)
mey prostule sa ne iei cacatul la lins muistule !!!
1311Vai de noi(3 oct 13:28)
Vin vremuri grele fratilor! Astia de au fost au furat constant de zeci de ani dar astialalti vin cu foamea mare in gat si ne vor jupui. Pacat. Constanta va ramane tot de cacao.
133Patratanu George 32 Ages(3 oct 13:23)
Amice :ordine:mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta bai Maimutoi Tolomac si blegoman iar oameni Al Actualului Primar Al Constantei Domnul Decebal Nu dispar ca vrei tu Prostul satului! Va ramane la Primarie si il va ajuta pe Primarul Ciumei Galbene de PNL-ista Vergil Chitac! Oricum in 2024 peste 3 ani mai Tarziu Va Expira Mandatul Actualului Presedinte al Romaniei Nemtoiul Klaus Iohanis si va zbura si Ciumele Galbene de PNL-isti! Oricum am auzit recent ca:Domnul Marcel Ciolacul va Reveni cu Psd in Guvern reformatata ca Echipa Noua tot atunci in 2024 Pa pa Ciuma Galbena de PNL-ista
84hahahahah(3 oct 13:12)
sau intalnit cwrvele!!!
58TOT AIA(3 oct 12:15)
Isi dau mana DIE cu alt agent...Covrig-amiral asta dupa ce au preluat de la securistii,spioni anti-romani,fosti nomenclaturisti curve si consumatori de cocaina.Amiralul daca a luat Covrig fara izoleta ajunge mare acum nu?ca doar l-a atins China Virus,un fel de "ti-A PUS DUMNEZU mana in cap" ?Pe Iliescu il mai aresteaza cineva sau dupa Obama si Hillary?Ca am vazut ca se scapa ca baiatu' lu' Biden care a luat 3.5 mil usd de la sotia fostului primar din Moscova care mai are si leg cu retele de trafic uman...si a scapat.Cum a scapat si cu un salariu din Ucraina oferit pe experienta 0 de Burisma.
618Ordine(3 oct 11:44)
Vrem curatenie generala in Primaria Constanta. Toti oamenii lui Fagadau sa fie indepartati din functii.
115bravo...(3 oct 11:18)
Viceprimar va fi un machidon, iar opera lui mazare - fagadau va continua. Si eu, am votat, zicindu-mi ca mai bine mor de covit decit sa-i mai vad pe astia la putere.
319Coloana vertebrala(3 oct 11:07)
Fara machidoni in functii de conducere...ne-am saturat de cei dinainte....si dati afara toti machidonii si functiile departamentale ale primariei....o sa fie mari surprize....mai mult de trei sferturi trebuie sa plece...nu sunt de mers cu ei la lupta,sunt duplicitari,aroganti si put!!!
33Corectitudine(3 oct 10:09)
Daca tot va pricepeti voi la toate, spuneti ce auditare a fost facuta in primarie si cate rapoarte ale camerei au fost contestatie in instanta? stim cu totii cat sunt de priceputi auditorii astia
54Circul ieftin(3 oct 10:01)
Incepe si asta doar pentru a distrage atentia oamenilor de la ce ar trebui sa faca viitoarea conducere a orasului. Voi credeti ca acest, chipurile audit, este facut pentru transparenta? Verificati sa vedeti ca anul trecut, un audit pe bune a fost facut de catre Curtea de conturi, care a scos in evidenta multe probleme, de aceea ma intreb, ce ar mai putea face acest audit, decat sa intarzie lucrurile bune care chipurile, au fost promise in campania electorala. Cred ca oamenii nu mai sunt atat de naivi si cat de curand vor incepe sa va sanctioneze si pe voi, daca nu o sa va incepeti treaba!
513fost membru(3 oct 09:52)
e doar un mar otravit. Pe fata usr se pune capra, chipurile ne intelegem cu ei, dar va iesi circ, veti vedea, ca astia de la usr sunt circari. vor ataca tot, vor acuza iar hotii ascunse etc. 4 ani deampulea vor trece. Daca Coldea a vrut partid si noi l am vrut pe coldea....PS...Caragheorghe viceprimar? alooo usr!! ati innebunit???scapam de fagamake si dam de ta su? asta nu e ala cu contracte fara licitatie pentru cardinal motors?
57Paul M(3 oct 09:42)
Ingemanare de proiecte.Depresie Decebal Fagadau, forte modernizatoare,umar la umar,vigilenti.Dnle draga esti execrabiiil da credema pe cuvint.NU ai nici o sansa tu si omul lu Comanescu zisese primar sa calcati in nimic moale.I-mi veti da drept peste 4ani.Pin atunci bucurate de garsoniera luata cum tu sti fecala umana ce esti.
210Postul(3 oct 09:41)
De vice primar e arvonit ca tot in palazu mare sa ramana. Unbla vorba ca Ionut Rusu ar fi. Care sa mutat de curand in palazu mare, prieten cu machidonii, ca doar nu om vrea sa scapam de ei. Auzi, cica ei au o gandire liberala, davas la mwie de sugative nenorocite ce sunteti si sa va iau rasa in pwla de sugaci
216Exact ce-mi doream !(3 oct 09:34)
Ambele partide la guvernarea orasului , sa va vedem , sa vedem cum schimbati fatza orasului , asa cum ati promis ! Avem asteptari mari , un oras intreg este cu ochii pe voi....eu personal , vad un mare si rasunator esec !
310roman(3 oct 09:14)
mi-as dori ca USR sa nu dezamageasca, sunt perceputi ca cei cu doua fete
011Babu(3 oct 08:37)
Camelia Dudas si Carmen Stanisor fac legea la autorizatii agenti economic hoatele astea stau pe Un munte de banii numai din spagi si combinatii
625cad mastile(3 oct 07:37)
Umbla vorba in targ ca cei de la USR Plus vor musai o pozitie de viceprimar , surpriza apare in legatura cu persoanele propuse : Caragheorghe sau Cocargeanu . Pentru cei mai putini initiati in " tainele " politicii constantene , cei doi sunt niste oportunisti mediocrii plini de tupeu care au acaparat filiala USR Constanta. Ma sperie gandul ca nu dupa foarte mult timp o sa ajungem sa-l regretam pe mizerabilul babu ... Dragi useristi, unde va sunt principiile meritocratiei pe care le tot clamati ???
2419STELIAN FAGADAU perdantul(3 oct 02:00)
USR Mincinosi ajunsi sus pe baza de PSD ticalos si PNL slab. PNL Constanta a fost mereu slab. Noroc cu Amiralul. Acum, nimicul asta de avocat face ce stie el mai bine: minciuna si harneala. N-as avea incredere in ajtia nici pana la coltul casei. Am zis casei? oh....mai bine ziceam ANL ului.
2423Intrebare(3 oct 01:13)
Cum o putea Amirslul sa discute cu fostul avocat al lui Maxare?
mai mult...Replica
16 oct 00:41ReplicaUn gălăţean a SĂRIT la BĂTAIE, la SEMAFORUL de la Delfinariu. VIDEO

Șicanare în trafic, la Constanța! Camera de bord a unui participant la trafic a surprins vineri, 15 octombrie, pe...2067

16 oct 00:06ReplicaFosta CONDUCERE a CT BUS, dată pe mâna PARCHETULUI, pentru management DEFECTUOS809
16 oct 00:24ReplicaFelicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea368
16 oct 23:54ReplicaDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...498

16 oct 00:38ReplicaMAȘINI căzute în ȘANȚ după ce o STRADĂ din TECHIRGHIOL s-a SURPAT368
16 oct 00:01ReplicaSCENE DRAMATICE: un PAZNIC lovește cu SĂLBĂTICIE un OM al STRĂZII, chiar în curtea SPITALULUI. VIDEO736
16 oct 23:07ReplicaBogdan MAGANU se LUPTĂ în INSTANȚĂ pentru ȘEFIA Sanatoriului Mangalia

Fostul viceprimar din Mangalia, Bogdan Maganu, care a fost și la conducerea Sanatoriului Mangalia, continuă lupta în...239

16 oct 00:00ReplicaE OFICIAL: JUDEȚUL CONSTANȚA intră în CARANTINĂ!17732
16 oct 00:21ReplicaO TERASĂ din Mamaia, AMENDATĂ pentru LIPSA ANALIZEI de RISC290
16 oct 00:02ReplicaÎPS Teodosie: Pe mine NU mă poate obliga nimeni să mă VACCINEZ

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vine cu explicații după ce a declarat la postul...361

16 oct 00:18ReplicaCine sunt cei şase TÂLHARI care JEFUIAU oamenii pe stradă532
16 oct 00:17ReplicaDosarul cu şină şi orele pierdute în faţa ghişeelor devin ISTORIE287
Vremea
12.4°12.4° - 14.9° sâmbătă, 16 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 85%
Vânt: 8.14 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4938133327239
5/403734729818
joker25354540819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportGaz Metan Mediaș vs Dinamo București 2-1

Gaz Metan Mediaș a obținut o victorie foarte importantă în fața echipei Dinamo București, vineri, în primul meci...68

16 oct 23:54SportEmma Răducanu, forfait pentru turneul de la Moscova - Ce urmează pentru campioana de la US Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 22 WTA, a anunțat că nu va putea participa la Kremlin Cup, turneu care va...376

16 oct 23:52SportLiga 2: Csikszereda Miercurea Ciuc vs Poli Iași 3-1

Csikszereda Miercurea Ciuc s-a impus, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața echipei Poli Iaşi, în primul...214

16 oct 22:57SportGigi Becali, despre focarul de Covid-19 de la FCSB: 'Eu nu sunt stăpân de sclavi'

Gigi Becali a declarat, joi seară, la Digi Sport, că Andrei Cordea s-a întors la FCSB de la echipa naţională...565

Local
16 oct 00:16LocalBĂRBAT de 32 de ani, ARESTAT pentru FURT CALIFICAT

La data de 14 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat,...414

16 oct 00:14LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au desfășurat activități pe...1008

16 oct 00:14LocalBraconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

283

16 oct 00:16LocalATV căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un ATV marca Polaris căutat de către...296

16 oct 00:14LocalSituația PATURILOR ATI, în județul Constanța

Secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid 19 din România sunt aproape pline. Doar cinci paturi mai sunt...379

16 oct 00:15LocalCREȘA Licuricii, din Constanța, își deschide porțile

306

Politică
16 oct 23:41PoliticăArafat: L-ați lăsa pe unul de pe Facebook să vă opereze? Atunci de ce îi dați voie să vă spună să nu vă vaccinați?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a criticat vineri decizia...1186

16 oct 23:41PoliticăKelemen Hunor: Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unui guvern. „Nu...218

16 oct 23:41PoliticăCioloș: Fac apel în continuare la PNL să nu fugă de responsabilitate

185

16 oct 00:00PoliticăPSD solicită anchetă cu privire la "neglijenţa iresponsabilă" a fostului ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă

Partidul Social Democrat a solicitat vineri instituţiilor statului să declanşeze o anchetă cu privire la...101

16 oct 00:00PoliticăCîţu: Firma Roche va livra în România 5.670 de doze de Tocilizumab

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, vineri, că firma Roche va livra în România 5.670 de doze de...93

16 oct 23:40PoliticăSurse PNL: Planul post-Cioloș

Liberalii și-au pus la punct planul de bătaie după ce Guvernul monocolor USR nu va reuși, cel mai probabil, să...216

16 oct 23:41PoliticăBeatrice Mahler: 'Lockdownul se impune. Avem o situație dramatică'

Medicul Beatrice Mahler, manager al Spitalului „Marius Nasta” din București, crede că un lockdown total ar relaxa...676

16 oct 23:41PoliticăLiberalii l-au 'răzgândit' pe Cîțu: certificatul verde NU va fi necesar pentru intrarea în magazine

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, ieri, că va propune ca certificatul verde să fie cerut peste tot,...323

16 oct 23:42PoliticăPSD: Intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate degeaba la poarta PNL

326

Interviuri
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4680

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8091

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

1809

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4189

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. Cu o vastă experiență, de 23...3918

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!

12370

Monden
16 oct 02:48MondenCenzură: Peste 81 de milioane de videoclipuri de pe TikTok, șterse, în decurs de trei luni

TikTok a eliminat mai mult de 81 de milioane de videoclipuri la nivel global, în decurs de trei luni, pentru...71

16 oct 00:00MondenThrillerul psihologic 'Miracol' o să fie difuzat în cinematografele din România din februarie 2022

„Miracol”, al treilea lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, prezentat în premieră în secţiunea...74

16 oct 00:00MondenColdplay anunţă un turneu mondial 'sustenabil' pentru 2022

80

16 oct 00:00MondenAndrea Bocelli a semnat un contract global şi pe termen lung cu Universal Music Group

Tenorul italian Andrea Bocelli, ale cărui albume s-au vândut în peste 90 de milioane de copii şi ale cărui...71

16 oct 00:00MondenNoul serial 'I Know What You Did Last Summer', prezentat în avanpremieră la Los Angeles

Amazon a prezentat miercuri în avanpremieră noul său serial "I Know What You Did Last Summer"', inspirat dintr-unul...69

16 oct 00:00MondenEdiţia din 2021 a celui mai mare festival de film din Africa începe sâmbătă

71

Mapamond
16 oct 01:35MapamondUn copil de 2 ani și-a ÎMPUȘCAT mama în cap, în timp ce aceasta era într-o conferință pe Zoom

Un băieţel de 2 ani din Florida şi-a ucis mama cu un glonţ în cap în timp ce aceasta participa la o întâlnire pe...542

16 oct 01:35MapamondŞeful Pentagonului va vizita România săptămâna viitoare

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Georgia, Ucraina și România săptămâna viitoare, înainte...231

16 oct 01:36MapamondFacebook mărește protecția jurnaliștilor și activiștilor. Vor fi considerați persoane publice

175

16 oct 00:07MapamondVladimir Putin: 'Rusia va depune eforturi pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2060'

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că Rusia, unul dintre cei mai mari poluatori din lume, vizează...315

16 oct 01:36MapamondSUA: Casa Albă cere ajutorul marilor petrolieri pentru a ține sub control prețul combustibilului

Casa Albă a discutat în ultimele zile cu producătorii de petrol şi gaze, cerându-le sprijinul pentru reducerea...230

16 oct 01:36MapamondUn nou război în Kosovo? Americanii și UE intervin: 'Război sau pace?'

349

Sănătate
16 oct 00:00SănătateŞeful DSP Arad îi îndeamnă pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul patru

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, îi îndeamnă pe cei care au afecţiuni cronice...77

16 oct 00:08SănătateMinisterul Sănătăţii a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali donate de Italia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru...80

16 oct 01:25SănătateCoronavirus: Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19, mai precise decât se credea

657

16 oct 00:00SănătateConsumul de alcool în exces, corelat cu peste 700.000 de cazuri de cancer în 2020

4% dintre cazurile de cancer nou diagnosticate în 2020 pot fi asociate cu consumul de alcool, potrivit unui studiu...73

16 oct 00:00SănătateCare este nivelul de anticorpi post-booster?

Persoanele mai în vârstă care fac o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 au un risc mult mai mic să testeze pozitiv...76

16 oct 00:00SănătateCe simptome indică prezența asteniei de toamnă

Când vremea se răcește și zilele se scurtează, unele persoane se pot confrunta cu astenia de toamnă. Ce simptome...84

16 oct 01:25SănătateRata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia a depășit 80%

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a...198

16 oct 01:26SănătateOMS: Numărul deceselor cauzate de tuberculoză, din nou în creştere din cauza pandemiei de COVID-19

Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut din nou pentru prima dată după o pauză de peste 10 ani din...210

16 oct 01:27SănătateMedicul Emilian Imbri, AVERTISMENT: Dacă prezintă simptome de răceală, copiii trebuie să fie testați

432

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT