REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL: Suzana Carp, semifinalista "10 pentru Europa" şi-a prezentat proiectul

PNL: Suzana Carp, semifinalista "10 pentru Europa" şi-a prezentat proiectul

Replica API 11 martie 2014 | 00:00 598

Constanţa reprezintă un punct de intrare în Uniunea Europeană şi un loc unde politicile europene stabilite în Bruxelles au puţină vizibilitate, este de părere Suzana Carp, semifinalista "10 pentru Europa", iniţiativă a Tineretului Naţional Liberal şi a Cluburilor Studenţeşti Liberale, susţinută de Partidul Naţional Liberal, prin intermediul căreia se vor aloca zece locuri pe listele electorale tinerilor motivaţi de o viziune inedită pentru Uniunea Europeană şi pentru România.

Una dintre aceste politici, mai spune Suzana Carp, este prezentată în Noul Cadru European privind clima şi energia în perioada 2020-2030, elaborat de comisia Europeană. Prin intermediul acestuia se doreşte reglementarea cadrului European energetic pentru a îndeplini, până-n 2030, trei obiective foarte importante. "Cel mai controversat obiect ar fi reducerea emisiilor poluate cu 40/% faţă de nivelul din 1990. În momentul de faţă încă se discută amendamente în procedura de consultare cu Consiliul şi Parlamentul European, deoarece deceniul 2020-2030 este o perioadă de timp extraordinar de scurtă pentru a implementa o astfel de scădere a emisiilor poluate. În acest timp, acest nou cadru legislativ trebuie văzut ca un pachet de politici, iar atunci celelalte două obiective vor veni în ajutorul celei dintâi", este de părere Suzana Carp.

Referitor la cel de-al doilea obiectiv, Carp face referire la creşterea ponderii energiei din surse regenerabile până la 27% din totalul energiei folosite la nivelul întregii Uniuni Europene. Referitor la cel de-al treilea obiectiv vizat, Suzana Carp spune: "Al treilea obiectiv ce urmează a fi reglementat în 2014 este cel al creşterii eficienţei energetice cu 30 % în Uniunea Europeană. Însă, eficienţa energetică nu a fost definită în tratatele Uniuii Europene, iar în momentul de faţă Comisia Europeană lucrează la directiva ce va defini acest concept", a mai precizat Suzana Carp. Scopul acestui pachet de politici, considerat de Comisarul European pentru Energie, ca fiind unula mbiţios, este acela de a face economia Uniunii Europene mai competitivă, mai sigură şi mai sustensibilă. "Înjumătăţirea emisiilor poluante pe perioada unui singur deceniu impune o schimbare a modului în care e structuratî industria, a modului în care se desfăşoară transportul şi a modului în care ne desfăşurăm, la nivel European, activităţile zilnice, cu alte cuvinte, a stilului de viaţă curent. Pentru Constanţa, transportul maritim, de exemplu, va creşte în intensitate. În acelaşi timp, ideea de consum din produse locale va deveni din ce în ce mai viabilă, ele având şi costuri mai mici, întrucât nu necesită transport", a conchis Suzana Carp.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614