REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PNL vrea să le interzică pensia de serviciu și torționarilor comuniști

PNL vrea să le interzică pensia de serviciu și torționarilor comuniști

Replica API 30 iunie 2020 | 00:00 1090

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat marţi că săptămâna viitoare va depune la Parlament un proiect de lege potrivit căruia nu vor mai beneficia de pensie de serviciu foşti torţionari ai regimului comunist, directorii închisorilor comuniste şi cei care au primit sentinţe definitive de crime împotriva umanităţii.

„Săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară, vom depune un nou proiect de lege, prin care extindem restricţia cu privire la pensia de serviciu şi pentru cei care au fost torţionari ai regimului comunist, spre directorii închisorilor comuniste, spre cei care, practic, au fost cu sentinţe definitive de tortură, de crime împotriva umanităţii, pentru că nu mai vrem ca un fost comandant de puşcărie comunistă să meargă acasă cu 75.000 de lei şi să le râdă în nas celor pe care i-a torturat în închisorile comuniste", a spus Roman la Palatul Parlamentului, scrie stiripesurse.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege care prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, membrii Corpului diplomatic şi consular, judecătorii Curţii Constituţionale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea mai multor acte normative, în sensul instituirii unor prevederi potrivit cărora persoanele condamnate pentru infracţiuni de corupţie să nu beneficieze de pensie de serviciu.

"Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu", prevede textul adoptat.

De asemenea, "nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate pensiile speciale si nesimtite.
0
1
tu arati in fiecare secunda ca habar n-ai pe ce strada stai. Directorii de inchisori comuniste? Pai nu, mai bine, Ramaru ala, criminalul in serie romanesc al anilor '70 o omora pe ma-ta si scapam noi de un imbecil ca tine care sa spuna ca directorul inchisorii unde a stat si a fost executat Ramaru nu merita pensie? Zi, ba, franc: am luat BACul cu spaga. Ca-s prea prost sa inteleg lucruri de dincolo de dus mana la gura
2
1
Peste 30 ani se va da o lege prin care procurorii si politistii DNA vor fi trasi la raspundere pentru anchetarea si arestarea oamenilor de afaceri romani in interesul unor terte tari sau multinationale. Vai de capul vostru pnl usr plus kwj. Sper doar sa intelegeti ce spun. Un stat suveran nu functioneaza asa
5
2
Solicitam sa ii dam muie lui "foarte bine" si familiei lui de handicapati
7
3
Dar solicitam anularea tuturor pensiilor speciale.
9
6
Propunere beton : criminalii romani si rusofoni care au batut si schingiuit detinutii politici sa primeasca in cont cate 100.000 eur lunar iar copii detinutilor politici sa primeasca la fel de lunar in fata portii prin DHL cate doua foi da varza si doua da praz.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102