REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNŢCD anunţă că îl susţine pe Vrabie dacă primarul din Peştera îşi anunţă candidatura la Medgidia

PNŢCD anunţă că îl susţine pe Vrabie dacă primarul din Peştera îşi anunţă candidatura la Medgidia

Replica API 10 octombrie 2015 | 23:49 117

Ţapliuc se pregăteşte de alegeri

Ţapliuc se pregăteşte de alegeri

Marius Dumitrescu, Adrian Ţapliuc

După mai multe luni de absenţă din lumina reflectoarelor, PNŢCD Constanţa a ieşit la rampă. În condiţiile în care a scăpat de Tudorel Chesoi, noua conducere a formaţiunii de la malul mării, prin Adrian Ţapliuc, s-a pus pe treabă. A reînfiinţat organizaţiile din judeţ, şi-a stabilit candidaţii la primării şi consiliile locale şi se pregăteşte candidatul la Primăria Constanţa.

Cert este că Ţapliuc s-a inclus pe lista consilierilor judeţeni, în timp ce secretarul general al PNŢCD, Marius Dumitrescu, (proaspăt retras din partidul lui Geoană - PSRO) a anunţat că va candida pentru un loc călduţ în Consiliul Local Constanţa. Pentru ca socotelile de acasă să se potrivească cu cele din târg, PNŢCD anunţă că nu va merge singur în lupta pentru alegerile locale şi parlamentare, ci împreună cu un partid parlamentar. C-o fi UNPR, ALDE sau UDMR... cu cineva tot se aliază!

PNŢCD îşi doreşte ca, până la alegerile locale, să bată palma cu unul dintre partidele parlamentare - UNPR, ALDE sau UDMR. Decizia a fost luată de preşedintele Aurelian Pavelescu, pe 19 septembrie, ca urmare a adoptării noii Legi Electorale. Însă, alianţa se face cu o condiţie: respectivul partid să nu fie aliat cu un altul, cum ar fi... PSD. „Pe data de 19 septembrie a.c., la Bucureşti, a avut loc Comitetul Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin. Preşedintele Aurelian Pavelesc a ţinut să ne informeze despre cât de dezavantajoasă este noua lege electorală, care dezavantajează partidele mici.

Este lege votată de putere ca să scoată partidele mici, dacă se poate, definitiv, din spectrul politic. Nu înţelegem ce treabă au alegerile locale cu partidele parlamentare! De ce numai acestea să aibă oameni în secţiile de vot, iar cele mici nu? Nu cumva se urmăreşte ca oamenii acestor partide să nu poată controla votul?! E imposibil de intrat în secţiile de vot a partidelor mici. Nici cu lista de susţinări nu este ceva clar. Am putea să strângem susţinători, dar dacă nu sunt date normele, nu ştim cum s-o întocmim.

Pentru asta s-a luat o hotărâre unanimă în acest CNC, şi anume ca PNŢCD să intre în alianţă cu partide parlamentare. E singura şansă. Trebuie să găsim o modalitate să trecem de 5%. Discuţii se poartă atât cu UNPR, ALDE şi UDMR. Facem alianţă doar dacă candidează singure. Toate şi-au arătat disponibilitatea de a face alianţă cu PNŢCD. Vrem să facem această alianţă înainte de alegerile locale. Alianţă, şi nu fuziune. Nu suntem de acord să pierdem identitatea partidului“, a declarat preşedintele PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc, în cadrul unei conferinţe de presă.

PNŢCD Constanţa a ţinut să informeze faptul că partidul revine cu forţe proaspete, că au fost reînfiinţate organizaţii în Albeşti, Negru Vodă, Hârşova, Băneasa, Adasmclisi, Cernavodă, Medgidia şi că se doreşte depunerea listelor de consilieri în toate localităţile. Ba, mai mult, Ţapliuc a anunţat faptul că, pentru administraţiile locale din Negru Vodă, Ciocârlia, Băneasa, Mangalia, Cumpăna a stabilit, deja, candidaţii. Însă, un singur nume a fost făcut public... nume care nu prea are de-a face cu PNŢCD. „Valentin Vrabie , dacă îşi va anunţa candidatura la Medgidia, îl vom susţine. Nu intră în PNŢCD, dar îl susţinem.

Vrabie are mari şanse în Medgidia. Până-n Anul Nou vreau să structurez tot ceea ce înseamnă candidaţi“, a precizat Ţapliuc. Preşedintele PNŢCD a mai dezvăluit faptul că intenţionează să candideze pentru funcţia de consilier judeţean, în timp ce Marius Dumitrescu se pregăteşte să devină consilier local. Marius Dumitrescu este proaspăt retras din partidul lui Geoană- PSRO. A intrat în PNŢCD, spune el, cu o echipă numeroasă de peste 100 de persoană.

„O echipă puternică, care merge pe cuvânt“, a spus Dumitrescu. Una peste alta, partidul mai are de rezolvat o problemă: Tudorel Chesoi. Ce mai are PNŢCD de împărţit cu acesta, în condiţiile în care instanţa din Bucureşti a stabilit, irevocabil, cine şi cum conduce formaţiunea?! „Nu mai există Tudorel Chesoi ca membru PNŢCD în Constanţa. Există hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei prin care este recunoscut ca şi preşedinte Aurelian Pavelescu. Nu mai există nici o cale de atac. Dacă mai vorbeşte de PNŢCD, îl acţionăm în instanţă.

Vom merge într-o şedinţă de Consiliul Local să-l informăm că sunt trimise adrese de retragere a mandatului, care zac de luni de zile. Doamna secretară a CL cred că le-a băgat-o în sertar. Secretara nu ne-a dat nici un răspuns, în urma adreselor trimise. Tocmai de acea vom merge, cel mai probabil, în şedinţa din noiembrie. Prima adresă a fost făcută în mai, după care în fiecare lună am continuat să trimitem solicitări, cu privire la retragerea mandatului“, a conchis Ţapliuc.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108