REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Podul Agigea, deschis de sărbători pentru turişti şi transportatori

Podul Agigea, deschis de sărbători pentru turişti şi transportatori

Replica API 26 martie 2014 | 00:00 149

Liber la circulaţie

Liber la circulaţie

Nici nu a fost bine "uns" în funcţia de prefect al Constanţei, că Radu Volcinschi a ţinut cu tot dinadinsul să lanseze veşti minunate: podul de la Agigea va fi deschis pe perioada sărbătorilor pascale şi de 1 mai "muncitoresc". De dragul constănţenilor şi al turiştilor, Volcinschi a intrat în şedinţă cu constructorii, proiectanţii, "drumarii" şi oricine este implicat în nebunia podului Agigea, pentru a asigura libertatea traficului.

În cadrul conferinţei organizată marţi, la sediul Instituţiei Prefectului, Volcinschi a anunţat că, în perioada 17 - 21 aprilie a.c. şi, respectiv, 29 aprilie - 5 mai a.c., pe Podul Agigea se va circula pentru traficul de persoane fără limită de greutate: "În momentul de faţă, lucrările sunt finalizate în proporţie de 50%, ceea ce înseamnă înlocuirea hobanelor. Încercăm ca la mijlocul lunii iunie să deschidem traficul, până la sfârşitul lunii septembrie, pentru toate categoriile de autovehicule. La sfârşitul lunii septembrie, vor fi reluate lucrările, astfel încât constructorul să îşi poată realiza şantierul. Important pentru noi este traficul de persoane, nu uităm de cel greu, care este deviat în momentul de faţă şi creează pentru economia judeţului o problemă financiară destul de serioasă. Am discutat posibilitatea de a circula pe trei benzi, în funcţie de fluxul pe care îl vom avea în perioada Paştelui, astfel încât în perioada 17 - 21 aprilie a.c. să putem circula fără limită de greutate, de tonaj, pentru ceea ce înseamnă transport persoane. Tot în sprijinul turiştilor, în perioada 29 aprilie - 5 mai a.c., pe Podul Agigea, se va circula pentru traficul de persoane fără limită de greutate. Restricţiile rămân pentru traficul de marfă, la 5 tone. Bineînţeles, de la 1 iunie, vom avea informări la punctele de barieră, pentru ceea ce înseamnă zilele când se va lucra pe pod şi traficul este oprit şi rutele alternative, astfel încât turiştii să nu aibă surpriza să găsească podul închis", a declarat Volcinschi. Pe de altă parte, Mihail Băşulescu, din partea CNADNR, a declarat că aceste perioade de liber în trafic vor fi recuperate, iar costurile lucrărilor ajung, într-un final, la "modesta" sumă de 12 milioane de euro. "Vom face eforturi să recuperăm aceste două săptămâni, după 5 mai, să găsim soluţii. Principial, vor fi restricţii, noi vom finaliza schimbarea hobanelor. Per total, e posibil să ajungem la 12 milioane de euro. Până acum, s-au cheltuit în jur de 5-6 milioane de euro", a menţionat Băşulescu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369