REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Podul Agigea NU se închide deocamdată. Va fi restricţionat doar traficul greu, de la 1 octombrie

Podul Agigea NU se închide deocamdată. Va fi restricţionat doar traficul greu, de la 1 octombrie

Replica API 27 septembrie 2013 | 00:00 304

VEZI VIDEO!

VEZI VIDEO!

Premierul Victor Ponta, sosit la Constanţa pentru a discuta cu privire la soarta Podului Agigea, a declarat că dacă apare pericol iminent de prăbuşire a acestuia, va fi închis de tot. "Cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vor avea mandat de la mine să-l închidă imediat", a spus Ponta. Momentan, traficul nu va fi oprit, veste primită cu entuziasm de primarii din sudul litoralului.

"A fost o discuţie extrem de necesară şi extrem de bună în zona tehnică, cu proiectantul, cu reprezentanţii CNADNR, cu constructorul, dar şi cu toţi ceilalţi factori de decizie în judeţ: prefect, Consiliul Judeţean, primari, oameni de afaceri, pentru că problema acestui pod este mult mai importantă decât poate părea la început. De când podul a fost făcut de Ceauşescu (Nicolae Ceauşescu -n.r.), în urmă cu 30 de ani, nu s-a reparat. Este într-o stare avansată de degradare şi în orice moment poate constituii un pericol. Pe de altă parte, din punct de vedere economic, social, infrastructură, toate celelalte lucruri care ţin de legătura între zona de sud a judeţului şi municipiul Constanţa, este un pod esenţial. Orice ocol înseamnă o distanţă uriaşă pe drumurile judeţene, drumuri care nu sunt de aceeaşi capacitate", a spus Ponta.

Potrivit premirului României, autorităţile implicate vor face o monitorizare exactă şi vor fi puse la dispoziţie toate resursele necesare pentru ca podul de la Poarta 10, aflat în prelungirea autostrăzii, care are şi o bretea ce duce la Agigea, să fie terminat până în luna mai 2014, astfel încât atunci când va fi închis complet traficul pe podul de la Agigea celălalt să-l poată suplini. "Din acest motiv, am discutat foarte mult, sper că am luat decizia bună, trebuie să-mi asum răspunderea alături de toţi ceilalţi care au participat şi soluţia este că din cadrul instituţiilor publice, plus Administraţia Portului Constanţa, se va efectua o monitorizare exactă şi se pun la dispoziţie toate resursele pentru ca podul în construcţie, cel de la Poarta 10, să fie finalizat până în luna mai a anului viitor. Aici avem toate resursele, control. De aceea am şi fost să vizitez podul în construcţie, să-mi spună constructorii din punct de vedere tehnic, nu ce vrem noi, politicienii. În luna mai (2014 -n.r.) trebuie finalizat al doilea pod care practic poate suplinii închiderea celui actual", a declarat premierul Victor Ponta.

Referitor la traficul TIR-urilor, va fi adus un bac de la Galaţi pentru traversare. Premierul a adăugat că va fi mărită capacitatea de transport feroviar pentru navetişti "ca să nu ocolească o sută şi ceva de kilometri". "De la 1 octombrie trebuie să restricţionăm traficul pe podul actual (de la Agigea -n.r.) la maxim 3,5 tone, astfel că pe pod vor mai putea trece doar maşinile mici şi microbuzele de şcoală, circulaţia tuturor celorlalte autovehicule - camioane, autobuze, inclusiv cele aparţinând transportului în comun - urmând să fie oprită. Traficul maşinilor sub 3,5 tone va fi monitorizat 24 de ore din 24 în privinţa degradării care, în ultima perioadă, s-a accelerat într-un ritm foarte rapid, fiind afectată structura de rezistenţă. Dacă va apărea o situaţie de pericol iminent cei de la CNADNR au de la mine mandat să oprească imediat traficul. Siguranţa celor care folosesc podul este prioritară", a declarat, vineri, la Constanţa, premierul Victor Ponta. Tot el a spus că în ceea ce priveşte situaţia autovehiculelor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă care au peste 3,5 tone, acestea evident vor trece pe pod, fiind o situaţie de urgenţă. "Nu de la o maşină de pompieri se degradează podul, dar dacă trec zilnic maşini grele evident că degradarea se accentuează", a explicat Ponta. De altfel, Consiliul Judeţean Constanţa este nevoit să suspende taxa pentru drumurile judeţene, urmând ca prejudiciul creat bugetului judeţean să fie compensat din fondul de rezervă al Guvernului, a mai explicat Ponta.

Vom reveni cu detalii.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/incredibila-situatie-in-care-se-afla-podul-agigea-cine-sunt-sefii-care-n-au-informat-ca-exista-riscul-sa-se-prabuseasca-136419/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218