REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Podul Agigea: se prefigurează un început de sezon estival cu trafic de coșmar

Podul Agigea: se prefigurează un început de sezon estival cu trafic de coșmar

Replica API 20 martie 2017 | 00:04 533

Sezonul estival 2017 este aşteptat de mii de turişti! Chiar dacă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a punctat că, potrivit legii, sezonul estival începe la data de 1 mai și se încheie la data de 30 septembrie, cea care ocupă funcţia de preşedinte a Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, a anunţat însă că va deschide sezonul pe data de 15 aprilie a.c. Mai mult decât atât, Corina Martin a şi stabilit mai multe evenimente pentru cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Astfel, unii dintre români cu siguranţă vor lua cu asalt litoralul chiar în weekendul în care se sărbătoreşte Paştele. Îngrijorător este faptul că până pe data de 27 aprilie lucrările de pe podul de la Agigea nu se vor încheia! Fapt ce va duce inevitabil la noi aglomerări şi blocaje în trafic către sudul litoralului. Şoferii nu sunt străini faţa de acest tip de situaţie întrucât au avut ocazia să "guste" dintr-o astfel de experienţă şi sezonul anului trecut. Vara 2016 a pus la încercare nervii conducătorilor auto atunci când au fost nevoiţi să circule chiar şi bară la bară pe podul de la Agigea. Amintim că Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat că în perioada 01.03.2017 - 27.04.2017Antreprenorul va relua lucrările rămase de executat la Podul de la Agigea. Astfel, se vor executa lucrări de frezare asfalt, turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolație, turnare și compactare asfalt, vopsitorie parapet, etc. Ca urmare a execuției acestor lucrări, în perioada 01.03.2017 - 27.04.2017 circulaţia rutieră se va restricționa pe podul de la Agigea, pe calea Agigea - Constanța.

Traficul pe pod se va desfășura astfel:

pe calea de deplasare Constanța - Agigea, în ambele sensuri, pe câte o bandă de circulație;

viteza de circulație va fi limitată la 50km/h pe toată lungimea podului;

pentru autovehiculele cu MTMA>10t se impune păstrarea distanței de 80 m între ele, conform indicatoarelor montate pe teren, în vederea evitării supraîncărcării podului.

Pentru evitarea ambuteiajelor participanții la trafic pot utiliza ca rută alternativă:

Nod rutier A4 ( intersecţie cu DN 39 ), Agigea - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canal Dunăre Marea Neagră - bretea acces la DN 39 (Eforie Nord - Agigea) - DN 38 ( Agigea - Negru Vodă).

D.N.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
chiar nu pricep ce plm are podul nou de va feriti asa de el...3 km in plus?
0
0
stiind ca vor da socoteala ptr. cat au furat, gata in maxim o luna al termina, Deci se poate. Asa trebuie actionat peste tot la autostrazile la care bechtel si-a batut joc de banii nostrii si ce sume; Acolo trebuie actionat imediat !
0
0
Chiar nu vad ce este asa de ciudat ca lucrurile merg prost, ca de obicei. Cu adevarat ciudat ar fi sa nu mai fie probleme.
1
0
cirjaliu e un nenorocit el cu toata banda de hoti de la primarie !!a pus monopol peste agigea ..si a facut cartier de vile si a luat balta si a facut restaurant si a facut parcare de tiruri....sa l ia la puscarie.nu ne facem bine cu oameni fin astia
4
0
Teldrumu lui Dragnea , incaseaza un camion de bani degeaba, si nu va enervati ca va da cu zeamadecoaie, ca doar ati votat PSD...acum primiti ce ati votat
9
4
2 bombe la pod si gata sa numai vad , mergem pe ala nou
2
1
Vreau sa spun ceea ce ia facut pe astia sa termine cu lucrarile dar jigodiile de la replica nu vor sa permita comentariul, Cu siguranta primesc ....
1
0
Sunt modificari ale proiectului de executie initial, gafe juridice si plati restante ale statului roman catre firma germana producatoare a elementelor de sustinere. Pana nu se face plata ...doar amanari ,declaratii politice si rute ocolitoare care distrug drumurile judetene.
5
0
este o afacere ,asta cu podul care ne lamureste cat de competenti sunt astia cu drumurile,au furat la maxim cu porcusor iar acum merg mai departe,drumuri de unica folosinta,liziere invizibile,sere pentru neamuri
8
1
Asta inseamna sa fi mafiot, sa fi primar si sa ai o carciuma si sa dai o hotarare sa inchizi un drum ca sa directionezi circulatia prin fata carciumii tale. Asa functioneaza economia de piata in Agigea. Si fac pariu ca toata vara podul vechi va fi inchis, ca toti turistii sa treaca prin fata carciumii primarului. Si la anul verificam cifra de afaceri a carciumii primarului, si ce sa vezi... o crestere enorma a cifrei de afaceri exact in anul cand podul vechi este inchis.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369