REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Podul de la Agigea, gestionat de o adunătură de incompetenţi

Podul de la Agigea, gestionat de o adunătură de incompetenţi

Replica API 6 februarie 2013 | 00:00 121

Vă bateţi joc de noi?! Construcţia este în continuare "în evaluare"

Vă bateţi joc de noi?! Construcţia este în continuare "în evaluare"

Având în vedere faptul că iarna încă nu s-a terminat, nici lucrările începute anul trecut la Podul Agigea nu pot fi reluate, anunţă oficialii de la Drumuri şi Poduri. În plus, spun ei, evaluarea nu a fost terminată încă, această evaluare urmând să mai dureze circa două săptămâni. Astfel, restricţia de viteză pe pod rămâne valabilă în continuare pentru ambele sensuri de mers ale benzii 1. Până când? Până când o da Domnul să nu mai plouă, să nu fie vânt şi, eventual, să nu-i mai doară în cot pe cei responsabili de situaţia construcţiei. Situaţia, care seamănă a bătaie de joc, este explicată senin de reprezentanţii Regionalei de Drumuri şi Poduri. Genial este că nici până la această dată nu există explicaţii clare cu privire la stadiul de uzură şi ce elemente ale podului sunt afectate. "Se lucrează la pod, este în evaluare, după mine, în două săptămâni avem un răspuns. Este bine că podul este în siguranţă, se circulă pe el, restricţia rămâne valabilă pentru că în zona benzii 1 pe ambele sensuri se fac lucrări. Acum este soare afară, dar nu luăm de bază că vremea este excelentă, iar în acea zonă este vânt şi temperaturile sunt şi mai scăzute deasupra canalului. Lucrările încep odată cu instalarea timpului favorabil", a declarat, pentru "Replica", şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa (DRDP), Marian Dima.

Autostrada A2, în curs de "peticire"

Dacă la podul Agigea nu se pot desfăşura lucrări în prezent, în acest moment cea mai importantă lucrare a DRDP este pe autostrada A2, unde se lucrează pe ambele sensuri pentru a reface asfaltul deteriorat. Spre finalul acestei săptămâni lucrările vor fi terminate, şase echipe lucrând la plombarea sectorului vechi, între kilometru 60 şi 80. "Lucrarea cea mai importantă a Direcţiei este pe A2, sectorul vechi între kilometru 60 şi 80, lucrăm pe ambele sensuri la plombare, la refacerea sistemului rutier care s-a deteriorat după trecerea iernii. În această săptămână aceste lucrări vor fi finalizate. Este posibil ca în perioada următoare să apară altele, dar cele care sunt acum până vineri se termină, pentru că fiind cald afară trebuie să profităm şi să reparăm drumurile", a mai menţionat, pentru "Replica", Marian Dima.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218