REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Podul de la Agigea se ÎNCHIDE TOTAL şi în 2016. Care vor fi rutele ocolitoare

Podul de la Agigea se ÎNCHIDE TOTAL şi în 2016. Care vor fi rutele ocolitoare

Replica API 26 februarie 2016 | 23:47 334

CALVARUL continuă

CALVARUL continuă

Nu scăpăm de calvarul podului de la Agigea nici în 2016! În momentul de faţă, pe podul de la Agigea se circulă cu restricţie, potrivit CNADNR, „fiind permisă exclusiv circulaţia autovehiculelor cu MTMA =< 5 tone, cu excepţia autovehiculelor destinate transportului de persoane - traficul rutier se desfăşoară pe benzile centrale ale podului, iar viteza de circulaţie este limitată la 50 km/h”. Însă, urmează ca podul să fie închis TOTAL, pentru două luni de zile, până când vor fi executate lucrări de punere în siguranţă.

„Podul de la Agigea aflat pe DN 39 va fi închis pentru două luni. Este soluţia ideală pentru a se putea lucra şi finaliza lucrările de reparaţii la podul de la Agigea. Închiderea lui se va face pe o perioadă de două luni. Atunci când se vor finaliza lucrările la breteaua care se desprinde din podul nou care face legătura dintre Autostrada A4 şi Portul Constanţa, şi care trece prin localitatea Agigea, podul vechi se va închide pentru reparaţii.

Traficul rutier va fi preluat astfel de podul nou, iar până la deschiderea sezonului estival, lucrările la podul vechi vor fi finalizate. Nu ştiu exact de ce se întârzie cu lucrările, acolo este vorba de plăţi neefectuate, lucruri care nu ţin de noi astfel că nu pot da prea multe detalii. În momentul în care voi cunoaşte exact toate informaţiile am să le fac şi eu publice”, a declarat Ion Constantin, prefectul judeţului Constanţa.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că a fost înştiinţat cu privire la demararea procedurilor de obţinere a avizelor necesare închiderii podului vechi de la Agigea. Perioada când podul va fi închis total urmează să fie stabilită de o comisie interministerială. În perioada închiderii vechiului pod, ruta ocolitoare include noul pod rutier de la Agigea peste Canalul Dunăre-Marea Neagră cât şi breteaua de acces ce face legătura la DN 39A.

Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de cinci tone, care au ca destinaţie finală Portul Constanţa, pot utiliza următoarele variante ocolitoare: pentru relaţia Bucureşti - Port Constanţa Sud şi retur, traficul rutier se va desfăşura pe următoarea rută ocolitoare: A2 (Bucureşti - Constanţa) - nod rutier A4 - intrare Port Agigea - Constanţa Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre -Marea Neagră) - Poarta 10 bis (Port Constanţa). Pentru relaţia Hârşova (DN2A) Port Constanţa Sud şi retur, traseul de ocolire va fi: A4 (Nod rutier Ovidiu - Nod rutier A4 cu A2) - A4 - intrare pod Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră) - Poarta 10 bis (Port Constanţa Sud). Pentru relaţia Mangalia - Port Constanţa şi retur, traseul de ocolire va fi: Mangalia - DN39 - Agigea - intersecţie DN39 cu DN 39A, DN 39A - intrare Port Constanţa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367