REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poftiţi la plantat copaci! Proiectul iniţiat de consilierul Dumitraşcu prinde contur!

Poftiţi la plantat copaci! Proiectul iniţiat de consilierul Dumitraşcu prinde contur!

Replica API 29 mai 2018 | 00:33 456

Un proiect al consilierului local PMP Costel Aurelian Dumitraşcu, votat de aleşii locali, prinde contur! “În luna aprilie a anului 2017 am venit în fața Consiliului Local Năvodari cu un Proiect de Hotărâre privind ‘Reconstrucția ecologică’, proiect ce a fost votat în unanimitate. Conform HCL-ului, orice persoana fizică sau juridică care solicită autorizație de construire pentru locuințe sau alte categorii de obiective își ia angajamentul să planteze arbori/pomi fructiferi. Pentru locuințele unifamiliale se vor planta 3 arbori/pomi fructiferi, pentru locuințele locative dezvoltatorii imobiliari vor planta minim 1 copac pentru fiecare apartament/garsonieră, iar pentru celelalte categorii de construcții se va planta minim 1 arbore/pom fructifer pentru fiecare 100 mp construibili. Persoanele fizice sau juridice care nu dispun pe lângă construcții de spaţiu pentru plantarea copacilor vor solicita de la Primăria Năvodari o zonă pentru plantarea acestora (parcuri, spații verzi sau o zonă special destinată acestui scop)”, explică Dumitraşcu.

Prin același HCL, persoanele căsătorite vor putea planta un copac într-o zonă special amenajată pentru acest lucru, un copac care să le reprezinte familia. Același lucru pot face și părinții noilor născuți, vor putea planta un arbore care să poarte numele copilului. Pentru identificarea fiecărui copac, se recomandă adăugarea unui mic element de personalizare, dar care să nu afecteze în vreun fel dezvoltarea sa naturală.

“Acum, după mai bine de un an, ‘Parcul Renașterea’ prinde contur. Acest spațiu va fi destinat persoanelor căsătorite si proaspeților părinți ce doresc să planteze un copac care să îi reprezinte. Spațiul se află la intersecția străzilor Frunzelor cu Nucilor. Mai urmează să se traseze aleile, să se sape gropile pentru arbori și… vă șteptăm la plantat!”, a conchis consilierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abia asteptam sa venim sa plantam, sa ne spuneti cand!
1
0
istoria defrisarilor in tara asta, cei care au taiat sau legiferat barbaria sunt strict politicienii. Acum ce vrea asta? Sa plantM NOI ce au nenorocit EI? Sau au realizat ca in 20 de ani li se duce afacerea cu lemn si au nevoie de lemn proaspta?
1
1
Papagalul vrea copaci
0
4
Copacii vor ajunge pe foc pana sa rodeasca . Tiganii vor pune capac initiativei ...
1
1
ma mir cum de iti voteaza toti proiectele tu sigur nu esti de la PsD???
0
0
O initiativa jos palaria! Bravo!
8
0
era si cazul la cat de mult se construieste in oras
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367