REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

'Pohta' CJC, tot mai aproape de a deveni realitate! Cui pasează Ministerul Turismului autorizarea hotelurilor

'Pohta' CJC, tot mai aproape de a deveni realitate! Cui pasează Ministerul Turismului autorizarea hotelurilor

Replica API 17 aprilie 2018 | 00:54 471

Horia Ţuţuianu, Mirela Matichescu

Ministerul Turismului se pregătește să se retragă din procesul de autorizare a hotelurilor, restaurantelor și barurilor, care va rămâne astfel doar la nivelul autorităților locale. Simplificarea pregătită acum face parte din procesul de descentralizare, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, conform profit.ro.

Dubla autorizare, prin acordarea aprobării finale de la centru, de către Ministerul Turismului, a fost introdusă în urmă cu mai mulți ani. Potrivit ministrului, decizia de emitere a tuturor autorizațiilor și licențelor pentru hoteluri, restaurante și baruri va rămâne doar la nivel local.

„Avem făcut un studiu de impact în sensul acesta. Minim un an de zile o să-i îndrumăm, vom merge în echipe mixte cu cei de la consiliul județean, astfel încât aceștia să fie pregătiți. Este anormal să te duci să autorizezi de la centru în toată țară restaurante, hoteluri. Toate acestea le facem cu 15 oameni”, a spus ministrul Bogdan Trif, potrivit profit.ro.

Ideea, anunţată de anul trecut

Amintim că ideea ca autorizarea să intre în sarcina autorităţilor locale nu este nouă. Ea a fost vehiculată din mandatul lui Mircea Titus Dobre la Turism. Ba mai mult, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa anunţa că "începând cu 1 ianuarie 2018, Direcţia de Turism din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa va prelua serviciile privind clasificările şi declasificarile din cadrul Ministerului Turismului". Ceea ce nu s-a întâmplat însă, dar iată că Trif reînvie ambiţia CJC!

„Presupune înființarea unui grup de lucru cu oameni de la Consiliul Județean care merg la Ministerul Turismului și se perfecționează. De la 1 ianuarie 2018, prin proiectul de descentralizare, tot ceea ce înseamnă avizare și clasificare unități de alimentație publică și cazare vor veni în subordinea Consiliului Județean. Este normal ca oamenii de la Direcția de Turism din cadrul Consiliului Județean să meargă la perfecționare pentru ca de la începutul anului viitor acești oameni să fie pregătiți pentru a aviza și clasifica unitățile hoteliere și de alimentație publică din județul Constanța”, declara, anul trecut, președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

„Declasificarea o vom stabli împreună cu Ministerul Turismului cum se va face pentru că acțiunile de control vor rămâne în subordinea Ministerului Turismului, la CJC vor veni doar avizarea și clasificarea”, a mai afirmat la acea vreme Horia Țuțuianu.

S-a speculat, pe de altă parte, că ideea vine şi ca urmare a sugestiilor Mirelei Matichescu, în prezent administrator public al judeţului. Matichescu ar fi avansat acest proiect ca urmare a faptului că a fost şefă a Autorităţii pentru Turism.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este o masura foarte buna. In acest moment primariile nu emit autorizatii fara certificatul de clasificare de la ministerul turismului. Am asteptat 3 luni pentru autorizarea terasei . Mai exact pana pe 8 august. 10 oameni de la minister nu puteau face fata la cate dosare aveau in lucru. O masura foarte buna .
1
1
Sa te tii acum spagi incasate de Mati cheasca gurita fetita.
3
0
Pohtiti la ratze cu pene.Sa vedeti ce mancati prin restaurante deschise dupa o noapte de amenajare si dotare.Atentie sa nu rontaiti si zgarda de la felul 2 si antirabicu' sa-l aveti facut.Nu de alta dar ca trebui sa mancati pur ,,chinezeste,, si simplu
3
0
si asa, asa zisele stele,margarete se dadeau la o masa de protocol dupa ce fiecare membru al comisiei se agezmuia de-i zburau stelele prin scafarlie,nu departe hotel saturn de patru stele,nu are balcoane si nici parcare impedimente care normal nu l-ar face decat de una singura,dar cum ziceam acuma ca nu mai apare nici ministerul sa vedeti evaluari
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218