REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Poiana, primul sat alimentat cu gaze naturale în partea de nord a judeţului Constanţa

Poiana, primul sat alimentat cu gaze naturale în partea de nord a judeţului Constanţa

Replica API 7 decembrie 2018 | 00:00 661

Statul Poiana, administrat de oraşul Ovidiu, cunsocut printre constănţeni pentru legumicultură, devine un loc din ce în ce mai atractiv. Joi, 6 decembrie, a fost inaugurată reţeaua de gaze naturale din satul Poiana. Urmează ca din primăvără, RAJA să aducă canalizarea, apoi primarul George Scupra este pregătit să intervină pentru asfaltare. Localitatea are un centru cultural ultra-modern, unităţile de învământ vor fi inaugurate în toamna anului 2019, are reţea de gaze, urmează canalizarea şi asfaltările aferente. Pentru asfaltare a fost deja atraşi bani, edilul mărturist că proiectul este finanţat şi că va asfalta 75% din sat, aceasta după ce va aduce reţeaua de canalizare şi apă.

“Avem toate utilităţile, iar începând de astăzi (n.r. joi, 6 decmebrie 2018) şi gaze naturale. Sigurul proiect care ar putea să lipsească, la prima strigare, ar fi reţeaua de canalizare. În primăvară începe canalizarea şi, cel mai probabil, că până la anul, în toamnă, se finalizează lucrarea. Din toate discuţiile pe care le-am avut cu domnul Felix Stroe (n.r. directorul RAJA Constanţa) sunt pregătiţi ca în primăvară să înceapă lucrarea, aşa că deja din toamna anului viitor noi putem să ne întrebăm ce facem cu asfaltarea în sat.

Sunt sigur că şi prin această investiţie va creşte gradul de confort şi de civilizaţie a locuitorilor, şi de ce nu, putem să spunem că devine un sat atractiv poate şi pentru oamenii din oraş, care doresc confort şi vor să vină într-o zonă liniştită şi să aibă tot confortul unui oraş.

În cel mult 2-3 ani, satul Poaina este satul potrivit, ca fiind un sat cu tot ceea ce înseamnă utilităţi, şcoli, grădiniţe, absolut totul nou”, a declarat, joi, 6 dcembrie a.c., la evenimentul de inaugurare a reţelei de gaze, primarul George Scupra.

Printre cei prezenţi, joi, 6 decembrie, la inuagurarea reţelei de gaz s-au numărat primarul Posa Dumitru, edil al oraşului Ovidiu în perioada 1996 - 2004, prefectul Constanței, Dumitru Dan Jeacă, dar şi senatorul Nicolae Moga. Reţeaua de gaze a fost amenajată pe o suprafaţă de aproximativ 17 kilometri, porneşte din Ovidiu de la staţia SRM4 şi continuă de-a lungul Drumului Comunal 88 până la intrarea în sat.

Lucrarea a costat mai puţin decât se aşteaptau

Primul obiectiv alimentat cu gaze a fost centrul cultural. Urmează instituţiile de învăţământ, dar şi cele 450 de gospodării, la solicitarea localnicilor. Valoarea totală a investiţiei, estimată la aproape 3,3 milioane de lei, a ajuns să fie de 1,8 milioane de lei. Primăria Ovidiu a contribuit cu suma de 950.000 de lei, iar Congaz cu 860.000 de lei.

“Pot să spun că a fost o investiţie realizată pe bugetele multianuale. De ce această reducere de buget? Am lucrat cu regia locală, cu oamenii noştri tot ceea ce înseamnă manoperă, tot ce înseamnă partea de săpături mecanice sau manuale sau cumpăratul de nisip necesar pentru a fi pus sub conductă”, a explicat George Scupra.

Primul sat alimentat în partea de nord a judeţului

“A fost o ambiţie a mea şi a echipei domnului primar să alimentăm cu gaze primul sat, este într-adevăr primul sat alimentat în partea de nord a judeţului. Vreau să subliniez aportul deosebit şi implicarea celor de la Trangaz, Romgaz şi Distribaz, care au ajutat la implementarea proiectului”, a precizat, la rândul lui, senatorul Nicolae Moga. Oficialul îi apreciază ca fiind gospodari pe locuitorii din satul Poiana.

“Ştiţi foarte bine că era un sat de legumicultură şi şi-a păstrat tradiţia”, a declarat sentorul Nicolae Moga, care a venit la eveniment plin de daruri pentru copii de la şcoală şi grădiniţă, care până anul următor, învaţă în condiţiile cele mai bune, în incinta centrului cultural. Parlamentarul constănţean a afirmat că “pe sănătate şi educaţie constănţenii o să aibă nişte suprize plăcute în perioada următoare”. Racordările la gaze continuă în judeţ. Senatorul a precizat că există un proiect în acest sens şi că intenţia este să fie alimentat cu gaze naturale întreg judeţul, urmând să fie lansat un program asemnător şi în Tulcea.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Recunosc ca sunt sifonar la politie si sug orice
0
1
Daca nu stiati ca si localitatea Lazu, arondata comunei Agigea, este tot sat. Acolo primarul a tras gaze de acum 4 ani si nu a facut atat tam-tam ca dl. Scupra. Mai bine vedeti-va de munca pentru care ati fost votat sa o faceti, adica administratie publica, mister.
1
0
Drama traita de poet acum 2000 de ani urmareste si astazi localitatea ...aceasi prostie si multa hotie din partea alesilor de dupa revolutie.Rusine ca am ajuns sa ne bucuram de frimiturile cazute de la masa alesilor .
3
0
Imi este scarba de ce vad . Rusine Pinochio !! Am inteles ca la sotia mata a inceput sa i cada nasul ca lui Michael Jackson
4
0
Inseamna ca a fost parandaratu mare de au aparut rechinii....
3
0
Murfatlar cand va avea gaz?
0
0
Eram copil ,,,,,,,,,,,,,imi amintesc de smecheri adevarati in Ovidiu...LAGARA,GICA LIBU,GICA PINDICHI,COCIU LIBU,GIGI MITRENCA,NELI SCUPRA.NAZIM,SUKURI,LIBANA,MABUZE,MITA PARASCHIV,MAGARU,BALBOA ETC.............ACUM aud de funda,dragan etc
5
1
Tot sat ramane sa vedem cati localnici se branseaza si se incalzesc cu centrale oe gaz.
5
0
Satul european fara canalizare. Fara curent Fara post de politie. Fara asfalt. Euroooooopaaa
8
0
Pe harta lumii ,un nou stat -POIANA !Ati aflat. Decat sa-i platiti sa blocheze comentariile,platiti-i sa scrie corect articolele.Doar aveti un ...doctor in familie ,Mister !
5
0
multi machidoni in Poiana, deci e o racordare cu dedicatie, s-a platit la greu si au si astia ceva de acolo
6
0
Bv Razvaneee, tu si prietenii ...
0
2
Replica ati sters comentariile de la reportajul cu poiana-primul sat european hahahahahhahahahahahah. V-ati dat si voi seama ce abereaza extraterestrii aia hahhaahhaha. Erau numai de bine comentariile la asemenea reportaj. Si un copil si-ar fi dat seama de aberatiile alea
4
0
Nu mai scrieri comentarii deoarece vor fi sterse...
5
1
Degeaba comentati, slugoii de la ziar sterg ce nu-i convine securistului Dragan. pesedeul face campanie pe carca prostului de Pinochio ca doar asa a ajuns primar de doua ori, numai fraierii crad ca machidonul are vreo legatura cu liberalii. Are una singura, i-a umplut de terenuri sa mai poata candida o data si va castiga sigur la cat de incuiati suntem.
7
1
Pinochio , vad ca esti iar alaturi de PSD-uiti ca te-au votat liberali.
6
0
Lumea avanseaza frustratii doar posteaza, felicitari primarului dar ce abjectii citesc aici la comentarii rusine Replica ....poze de pe cruce ...doamne iartai ca suntem in post
2
11
Singurele poze pe care vrem sa le vedem cu voi sunt alea de pe cruce, de la cimitir!!!
9
0
Posa Dumitru fost vice in perioada comunismului si primar ...a nenorocit Ovidiu .Pinochio a furat toate terenurile din Ovidiu impreuna cu varul Funda si mizeria de Dragan Comision, omul pus de Moga in coasta prostanului.Ovidiu si Poiana arata ca dracu ...
12
0
Agentu AGHISAN LOCALA OVIDIU CERE SPAGA OPRESTE MASINI IN TRAFIC FABRICA MOTIVE SI CERE SPAGA AGENT AGHISAN POLITIA LOCALA OVIDIU
6
1
hotul patentat !!!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369