REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Polaris a colectat peste o tonă de deşeuri în Ziua Naţională a Curăţeniei

Polaris a colectat peste o tonă de deşeuri în Ziua Naţională a Curăţeniei

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 180

Acţiunea de ecologizare face parte din proiectul "Let's do it, Danube!"

Acţiunea de ecologizare face parte din proiectul "Let's do it, Danube!"

Continuând tradiţia, compania Polaris M Holding a susţinut duminică, 29 iunie, Ziua Naţională a Curăţeniei, pentru cel de-al 5-lea an consecutiv. Acţiunea de ecologizare face parte din proiectul "Let's do it, Danube!" şi s-a desfăşurat pe marginea lacului Tăbăcărie, între zonele Biserica Sf. Mina şi staţia de epurare de la intrare în staţiunea Mamaia. Compania Polaris a avut o dublă implicare în această acţiune de ecologizare participând în calitate de voluntar şi de partener logistic. Rolul de partener logistic a presupus preluarea sacilor cu deşeuri din zonele indicate de organizatori şi echiparea voluntarilor cu mănuşi, saci şi tricouri. În acest an, compania Polaris a participat în mod activ la această acţiune de curăţenie prin prezenţa personalului de la birou. Aceştia s-au echipat şi s-au alăturat celorlalţi voluntari în ecologizarea arealului natural de pe malul lacului Tăbăcărie, areal în care compania Polaris nu prestează activitatea de salubrizator. După colectare, sacii cu deşeuri au fost transportaţi la staţia de sortare pentru a se realiza separarea acestora pe categorii. Deşeurile reciclabile (plastic, hârtie) vor fi valorificate, iar fracţia de deşeuri nereciclabile a fost transportată la rampa ecologică. În cadrul acestei acţiuni, accentul s-a pus pe promovarea unui comportament responsabil faţă de mediu şi a reprezentat un exemplu de civism din partea angajaţilor companiei Polaris şi a cetăţenilor constănţeni. Cele 1.2 tone de deşeuri menajere colectate, din care fracţia de deşeuri reciclabile a ajuns la un procent de 80%, ne-au demonstrat că mesajul acestei acţiuni şi-a atins ţinta şi că populaţia a înţeles că pentru a trăi într-un mediu sănătos şi curat este nevoie de implicare individuală.

6 tone de deşeuri electrice şi electronice, colectate în municipiul Constanţa

Companiile Polaris M Holding şi Gremlin au organizat în perioada 27 - 28 iunie 2014, campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice "Fă-le vânt deşeurilor!". Cea de-a doua acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de anul acesta a oferit constănţenilor posibilitatea de a se debarasa în mod responsabil de aparatura electrică şi electronică uzată şi de a fi premiaţi. Pe toată durata campaniei locuitorii municipiului Constanţa au avut de ales între varianta de a aduce aparatura veche sau uzată la unul din cele 5 centre permanente de colectare sau în cazul deşeurilor voluminoase sau grele, de a solicita preluarea gratuită a deşeurilor de la domiciliu prin apelarea numărului de telefon 0757.777.097. Astfel, constănţenii au reuşit ca în doar două zile să predea în vederea reciclării, 5897 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Indiferent de modalitatea de predare, fiecare participant la campane a primit pe loc un evantai drept premiu instant, precum şi un bilet la tombolă. Campania desfăşurată sub sloganul "Fă-le vânt deşeurilor!" s-a încheiat cu desemnarea câştigătorilor prin tragere la sorţi, iar premiile oferite de organizatori i-au făcut fericiţi pe următorii deponenţi: Diţu Olguţa - ventilator de birou; Andrei Mihai - ventilator cu apă; Pascu Eugenia - aparat aer condiţionat. Centrele de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice sunt deschise pe toată perioada anului şi se află în următoarele locaţii: Şos. Mangaliei, Zona Complexului Comercial Billa; Str. Adamclisi, Zona Complexului Brotăcei; Str. Cişmelei, Intrarea spre Şcoală nr.29; Str. I.C. Brătianu, Zona Complexului Cora; Str. Unirii, Zona Complexului Adivin. Acţiunea desfăşurată sub sloganul "Fă-le vânt deşeurilor!" a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi al Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614