REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poleiul a făcut ravagii pe A2: şase accidente rutiere, mai multe victime!

Poleiul a făcut ravagii pe A2: şase accidente rutiere, mai multe victime!

Replica API 17 noiembrie 2016 | 00:02 264

Vitezomani

Vitezomani

Bilanţul unei dimineţi cu polei: tamponări, victime, zeci de autoturisme implicate şi administratori de drum sancţionaţi de poliţişti. Nici în municipiul Constanţa nu au lipsit evenimentele nefericite, dar aici a fost vorba de neatenţie şi neacordare de prioritate. Totodată, înspre judeţul Constanţa, pe A2, au avut loc mai multe accidente rutiere.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo, să circule cu viteză redusă şi să nu bruscheze comenzile maşinii. La primele ore ale zilei de vineri, 16 noiembrie, poleiul, ceaţa, graba şoferilor spre destinaţie şi nerespectarea prevederilor legale de către administratorii de drum au făcut ca, pe principalele artere naţionale, să se producă mai multe evenimente rutiere. Astfel, pe Autostrada A1, la kilometrul 11, a avut loc o tamponare în care au fost implicate 2 autovehicule şi alte trei derapaje (lovire de glisiera metalica), iar la kilometrul 36, au avut loc două derapaje (lovire de glisiera metalică).

Pe Autostrada A2, la km 20, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km 21, sensul către Constanţa, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu 2 victime, la. km 22, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km. 51, două autoturisme s-au tamponat, fără victime, la km. 58, trei autoturisme s-au tamponat, din accident rezultând o victimă, iar la km. 60, două autovehicule au fost implicate într-o tamponare, fără victime. În judeţul Ilfov, pe DNCB, în zona Otopeni au avut loc trei tamponări, fără victime, la intersecţia cu A2, pe sensul către Constanţa, a avut loc o tamponare între 10 autoturisme, soldată cu 2 victime, iar pe sensul către Bucureşti, km. 11+800, a avut loc o tamponare între 4 autoturisme, fără victime.

Administratorii de sectoare de drum de pe A1, A2 si DNCB au fost sancţionaţi contravenţional, de către poliţiştii rutieri, conform art. 105 pct. 28 din O.U.G. 195/2002. Reamintim că Poliţia Română, prin structurile abilitate, a demarat încă de la sfârşitul lunii august activităţi de verificare a viabilităţii autostrăzilor şi drumurilor naţionale, de informare a administratorilor de drumuri în vederea respectării prevederilor legale şi pregătirea stocurilor necesare asigurării unei intervenţii optime. „Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii. De asemenea, conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autoturismul pentru călătorie”, potrivit oamenilor legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218