REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţia ar sancţiona manelele date la maxim pe terase, dar n-are cu ce să măsoare decibelii

Poliţia ar sancţiona manelele date la maxim pe terase, dar n-are cu ce să măsoare decibelii

Replica API 20 iulie 2017 | 01:56 505

Să bubuie difuzoarele!

Să bubuie difuzoarele!

Pizzeria Azzuro din zona Cazinoului Mamaia a fost reclamată la Poliţie pe motiv că deranja vecinii din punct de vedere fonic. Oamenii legii s-au deplasat la locaţia cu pricina, însă nu au făcut nimic în afară de o discuţie amiabilă cu cel reclamat, stabilindu-se ca acesta să nu mai deranjeze. O eventuală sancţiune poate surveni doar dacă respectivul este reclamat cu repetiţie pentru tulburarea liniştii publice.

Dar, chiar şi aşa, este greu de dovedit că localul în cauză sau oricare alt local difuzează muzică peste decibelii admişi de lege, iar asta pentru că instituţiile statului nu deţin un sonometru (aparat de măsurare a decibelilor) omologat! „Într-adevăr, ne-am deplasat la o sesizare legată de nivelul de zgomot. Am fost alături de colegii de la Poliţia Locală. Am atras atenţia respectivului să nu depăşească decibelii admişi de lege. S-a convenit, amiabil, că nu va mai deranja.

Dar, chiar şi în situaţia reclamaţiilor de acest gen, avem o problemă: nu deţinem un sonometru aşa încât să stabilim decibelii şi să sancţionăm conform unor date concrete”, ne-au precizat poliţişti din cadrul IPJ Constanţa. Că Poliţia nu deţine sonometru, o ştiu şi agenţii economici, care profită într-un fel de acest aspect. Însă, spun sursele noastre, situaţia urmează să se schimbe chiar din acest week-end, întrucât Primăria Constanţa are în plan să doteze Poliţia Locală cu un sonometru pe care să îl utilizeze în diverse acţiuni alături de colegii de la IPJ.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La LUV cand veniti , clubul bulanilor din Romania!!!
0
0
daca n-au audiometrul sa foloseasca pizdometrul din dotare,ca asta nu le scapa nici o curva
1
1
Politia este la mina politicienilor si face ce le spun ei.Politia nu lucreaza pentru populatie, care le plateste salariile din birurile grele ce le varsa la stat.
1
1
Nu este banc dar este buna politia nu are sonometru dar poate sa aplice amenzi conform legii ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108