REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţia de Frontieră Română a predat Ucrainei preşedinţia Forumului de Cooperare la Marea Neagră

Poliţia de Frontieră Română a predat Ucrainei preşedinţia Forumului de Cooperare la Marea Neagră

Replica API 8 noiembrie 2018 | 00:00 220

La Odessa - Ucraina, în perioada 6 - 7.11.2018, a avut loc cea de-a XIX-a Întâlnire Anuală a Şefilor Poliţiilor de Frontieră/Gărzilor de Coastă din ţările riverane Mării Negre, în cadrul Forumului de Cooperare la Marea Neagră.

Poliţia de Frontieră Română, care a deţinut în acest an preşedinţia Forumului de Cooperare, a predat mandatul Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei. La activitate au participat şefii Poliţiilor de Frontieră/Gărzilor de Coastă ale statelor riverane Mării Negre (România, Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Georgia), însoţiţi de experţi naţionali, delegaţia oficială a Politiei de Frontieră Române fiind condusă de domnul comisar şef de poliţie Adrian Popescu, împuternicit inspector general al IGPF. În cadrul întrevederii, delegaţia română a efectuat transferul Preşedinţiei Forumului la Marea Neagră către Administraţia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei şi a prezentat raportul de activitate în perioada deţinerii mandatului - decembrie 2017-noiembrie 2018. Astfel, inspectorul general al PFR a declarat că în această perioadă s-a urmărit identificarea unor noi metode de cooperare în vederea combaterii eficiente a infracţionalităţii transfrontaliere din zona Mării Negre, cu accent pe gestionarea fenomenului de migraţie ilegală. În mod concret, aceste activităţi au vizat dezvoltarea şi implementarea unui sistem comun de prevenire pentru detectarea timpurie a activităţilor ilegale pe Marea Neagră, precum şi derularea unor exerciţii comune („Black Sea Hawk 2018”) la care au participat toate statele care fac parte din Forumul la Marea Neagră. Preşedinţia Forumului de Cooperare la Marea Neagră a fost preluată de către statul gazdă, prin autoritatea de frontieră, pentru o perioadă de un an. Reprezentanţii structurilor participante au stabilit acţiunile de cooperare care se vor organiza în anul 2019, unde se vor discuta aspecte legate de securitatea şi siguranţa navigaţiei pe Marea Neagră, dezvoltarea unor mecanisme practice de cooperare între statele riverane la Marea Neagră, precum şi realizarea schimbului de experienţă şi de personal cu ocazia unor misiuni desfăşurate la bordul mijloacelor de mobilitate navală. De asemenea, s-a adus în discuţie importanţa securităţii frontierei maritime, aceste schimburi de experienţă şi întrevederi desfăşurate în cadrul Forumului de Cooperare la Marea Neagră reconfirmă pe deplin eforturile întreprinse pentru menţinerea zonei Mării Negre într-un spaţiu de stabilitate şi securitate.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614