REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliţia din Negru Vodă a ignorat cazul fetiţei care reclamă că a violat-o tatăl

Poliţia din Negru Vodă a ignorat cazul fetiţei care reclamă că a violat-o tatăl

Replica API 8 octombrie 2011 | 00:00 177

Presupusul violator este de negăsit

Presupusul violator este de negăsit

Tatăl care şi-a violat fetiţa de 12 ani a dat bir cu fugiţii. Nefericitul eveniment a ieşit la iveală după ce fetiţa din Darabani a băut diluant şi a ajuns la spital. Există două variante în ceea ce priveşte ingerarea diluantului: unul ar fi că fata a vrut să se sinucidă, iar al doilea că pur şi simplu a confundat sticla. Reamintim că joi seara medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa i-au făcut spălături stomacale, iar momentan fetiţa este în afara oricărui pericol. Aceasta va rămâne sub observaţie medicală până luni. Se pare că minora nu a fost recunoscută la naştere de către tată, iar despre mama acesteia nu se ştie mai nimic, în condiţiile în care şi-a abandonat familia în urmă cu mai mulţi ani.

"Tatăl minorei este de negăsit. Există o anchetă în desfăşurare şi încercăm să vedem dacă minora poate fi plasată la rude", a spus Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei din Negru-Vodă, după ce mătuşa fetiţei a depus pe 3 octombrie a.c. o plângere împotriva lui Costică C., de 40 de ani, acuzându-l că în noaptea de 30.09.-01.10.2011 şi-ar fi violat propriul copil. Se pare însă că poliţia a uitat să sesizeze Protecţia Copilului care până joi seara când fetiţa a băut diluant şi a ajuns la spital, nu ştia de acest caz. "Ţinând cont de faptul că fetiţa este minoră, era un demers obligatoriu ca poliţiştii să anunţe Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa", susţine Onea. În aceste condiţii, poliţiştii din Negru Vodă sunt acum verificaţi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, care vrea să stabilească dacă ei au acţionat corespunzător sau nu în acest dosar, având în vedere că reclamaţia exista de o săptămână. Întrebarea care se pune în cazul acestora, în afară de faptul că au omis să anunţe Direcţia pentru Protecţia Copilului, este de ce nu au ajuns, în decursul unei săptămâni la Medicina Legală, pentru a vedea rezultatul în cazul minorei - dacă a fost sau nu violată. La rândul lor, medicii legişti spun că minora prezintă o deflorare veche, fără a se putea preciza data producerii. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest, cercetările fiind preluate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Camer NEGIP, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102