REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţia germană anunţă dejucarea unui atac asupra unei sinagogi şi arestarea a patru persoane

Poliţia germană anunţă dejucarea unui atac asupra unei sinagogi şi arestarea a patru persoane

Replica API 18 septembrie 2021 | 00:00 480

Poliţia a dejucat un posibil atac islamist asupra unei sinagogi din vestul Germaniei şi a arestat patru persoane, printre care şi un sirian de 16 ani, în legătură cu atacul, a anunţat ministrul de interne din landul Renania de Nord - Westfalia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Autorităţile un primit "un pont foarte serios şi foarte concret" că un atac asupra sinagogii din oraşul Hagen ar putea avea loc de sărbătoarea evreiască de Yom Kippur, a declarat ministrul Herbert Reul.

Poliţia a întărit măsurile de securitate în jurul clădirii miercuri seară şi a căutat dispozitive explozibile, dar nu a găsit nimic periculos, a mai spus Reul în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că sinagoga vizată a anulat ceremoniile de Yom Kippur. Pontul primit de autorităţi includea şi detalii privind momentul atacului, a adăugat ministrul regional.

Anterior în cursul zilei de joi, poliţia din Hagen a anunţat că a arestat patru persoane în urma investigaţiei lor asupra ameninţării şi că a efectuat descinderi în mai multe clădiri.

Herbet Reul a declarat că printre cei reţinuţi se află un adolescent de 16 ani din Hagen cu rădăcini siriene.

Conservatorul Armin Laschet, candidat la succesiunea Angelei Merkel în fruntea alianţei CDU-CSU, a spus că planul de atentat a avut foarte probabil "o motivaţie islamistă", relatează AFP.

"Se pare că, înainte de începutul Yom Kippur, un atac cu motivaţie islamistă a putut fi evitat", a declarat Laschet, pe marginea unei deplasări la Bremen.

Germania s-a confruntat cu o înmulţire a actelor antisemite în ultimii ani, cele mai multe comise de extrema dreaptă.

În 2019, un extremist de dreapta a comis un atac armat asupra unei sinagogi din oraşul german Halle, împuşcând mortal doi trecători. Atunci poliţia a fost criticată pentru că a ajuns târziu la locul atacului, deşi a reuşit în cele din urmă să-l aresteze pe agresor, care ispăşeşte acum o condamnare pe viaţă pentru aceste crime.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614