REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Poliţia Hârşova este la al treilea şef interimar în 3 luni

Poliţia Hârşova este la al treilea şef interimar în 3 luni

Replica API 8 iunie 2011 | 00:00 1242

Oraşul unde poliţiştii ori nu rezistă, ori nu au chef ori IPJ nu se decide

Oraşul unde poliţiştii ori nu rezistă, ori nu au chef ori IPJ nu se decide

Poliţia Oraşului Hârşova are şef nou. Mai exact, al treilea în ultimul timp. Totul a început la începutul lunii martie a.c., când un poliţist de la Crucea i-a tras câteva bile de cauciuc în spate unui borfaş din Hârşova, pentru a se apăra. Fiind vorba de un poliţist, chiar şi aflat în timpul liber, cazul a intrat în atenţia Inspectoratului, dar şi al Parchetului. Din acel moment, s-a decis schimbarea din funcţie a fostului şef, inspectorul principal Ioan Marcel Iordan, locul său la comandă fiind atribuit, temporar, comisarului-şef Vasile Mărcuţă, şeful Poliţiei Băneasa.

Mărcuţă a coordonat activitatea Poliţiei Hârşova timp de aproximativ 2 luni. La un moment dat, se intenţiona tranferarea adjunctului Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Valentin Mustăţea, la Hârşova, însă, la solicitarea acestuia, conducerea IPJ Constanţa a decis ca altcineva să asigure interimatul la Hârşova, întrucât Mustăţea ar fi trebuit sa străbată întreg judeţul pe diagonală de 2 ori pe zi. La începutul lunii mai, pe vremea când Vasile Mărcuţă era în concediu, conducerea IPJ a dispus ca şef interimar la Hârşova să fie cineva din localitate. Astfel, inspectorul Florin Călin a fost numit comandant al Poliţiei Hârşova. "Nici eu nu am fost numit permanent pe funcţie. Am preluat funcţia temporar. Iniţial am fost numit până la sfârşitul lunii mai, apoi mi s-a prelungit interimatul până la sfârşitul lunii iunie. Nu ştiu dacă voi rămâne la comandă mai mult timp, asta nu depinde de mine. Dacă vor să rămân eu şef, vom mai vedea. Până atunci voi ocupa funcţia numai temporar", ne-a declarat inspectorul Florin Călin. De menţionat că ocuparea funcţiei de comandant al Poliţiei Hârşova, potrivit procedurilor, se face printr-un concurs, care se anunţă cu mai mult timp înainte. Pentru moment, se pare că în cadrul IPJ nu s-a discutat acest lucru, cel puţin până în acest moment, dat fiind că problema cea mare în această perioadă o constituie întocmirea listelor de viitori disponibilizaţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218