REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliția l-a amendat, instanța a zis că e nevinovat de producerea unui accident rutier cu un vehicul militar!

Poliția l-a amendat, instanța a zis că e nevinovat de producerea unui accident rutier cu un vehicul militar!

Replica API 5 august 2022 | 00:00 2304

A fost sancționat contravențional pentru producerea unui accident rutier, implicat fiind și un vehicul militar, condus de un american, însă nu s-a lăsat și a mers în instanță. Acolo, situația s-a schimbat, judecătorii instanței de fond decizând că ar fi fost vina militarului. Însă, decizia nu a fost definitivă, a fost înregistrat apelul, dar judecata a fost suspendată până la îndeplinirea unor proceduri. Acum, apelul a fost repus pe rol, fiind înregistrat pe 3.08.2022. În cauză urmează să se stabilească primul termen în proces.

Prin cererea adresată Judecătoriei Hârșova, petentul a formulat plângere contravențională împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare întocmit la data de 2.05.2018 de intimatul I.P.J. Constanța – Serviciul Rutier. În motivarea în fapt, petentul arată că în data de 2.05.2019 se deplasa cu autoturismul personal pe DN2A dinspre Constanţa, când, la intersectia cu DN 22A, un camion dintr-un convoi militar american nu a acordat prioritate şi i-a acroşat partea dreaptă spate a autoturismului. Cu toate acestea, petentul a fost cel sancţionat de Poliţia Rutieră pe motiv de „neatenţie", deşi neatent a fost şoferul camionului. Această sancţiune îl împiedică de a fi despăgubit de asigurarea RCA a şoferului camionului.

Poliția a depus întâmpinare, prin care și-a susținut decizia.

Astfel, la termenul de judecată din data de 17.11.2020, instanţa a calificat obiecţiunile formulate, în sensul solicitării expertului să precizeze pe baza căror elemente a stabilit că ,,Pe ultima porţiune a virajului la stânga efectuat de autoturism, roţile directoare fiind încă virate la stânga, între cele două autovehicule are loc impactul, atingerea”. Să indice grafic/schiţa, locul producerii accidentului, raportat la intersecţia DJ2A cu DN22A (la ce distanţă s-a produs accidentul de centrul intersecţiei). Ceea ce s-a și întâmplat. Astfel, s-a constatat că vina ar fi fost a militarului, cu mențiunea că acel convoi nu era semnalizat sau însoțit de autospeciale. Prin urmare, instanța a decis anularea procesului verbal de contravenție.

Decizia Judecătoriei Hârșova nu a fost definitivă, iar Poliția a depus apel. Tribunalul a decis suspendarea judecății cauzei, pe motiv că nu au fost traduse anumite documente pentru a fi înmânate americanului.

Acum, pe 3 august, cauza a fost repusă pe rol, urmând să se stabilească primul termen.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ce prostanaci a adus Dancu la Rutiera si care au ramas acolo dupa iesirea lui la pensie ... nu te mai mira nimic ! Seful politiei rutiere pe orasul Cta este un "taran" cu doctorat aranjat la Chisinau , dar care nu stie sa se exprime corect gramatical in scris si care-i pupa pe machedoni din toate pozitiile !
1
0
asa se intampla cand ajungi sclav in propia tara datorita javrelor tradatoare di parlament ,guvern si justitie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218