REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliția Locală a „descins” prin cartiere! Zeci de amenzi, într-o singură zi!

Poliția Locală a „descins” prin cartiere! Zeci de amenzi, într-o singură zi!

Replica API 8 mai 2019 | 01:15 360

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Luni, 6 mai a.c., lucrătorii instituției cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice și activității comerciale au desfășurat o acțiune tematică, în intervalul orar, 14.00-22.00, în zone de interes public din cartierele contănțene: Palas, Inel 2, Brătianu, Compozitori, Baba Novac, Coiciu, Medeea, Casa de Cultură, ocazie cu care au legitimat 39 de persoane și au constatat 34 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: trei amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, o amendă pentru acte de comerț ilicit, 17 amenzi pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, două amenzi pentru consum de produse din tutun în spațiu public închis, nouă amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța precum răscolirea gunoiului menajer din containere și aruncatul hârtiilor, ambalajelor cojilor de semințe și a resturilor de țigări și două amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Cuantumul total al celor 34 de sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 9.820 lei.

O altă activitate specifică s-a derulat, în perioada 05.05.2019-06.05.2019, în perimetrul zonelor aferente cimitirelor : Central, Municipal, Viile Noi, Palas, Palazu Mare și Anadalchioi, în scopul de a a asigura un climat public civilizat prin prevenirea unor fapte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit cu flori.

În perioada aferentă Paștelui Blajinilor, polițiștii locali au legitimat mai multe persoane care comercializau flori sau apelau la mila publicului, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenționale a câte 500 lei, fiecare, pentru acte de comerț ambulant, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 5 sancțiuni contravenționale pentru exercitarea unor acte de apelare la mila publică, consum de alcool, comportament antisocial agresiv și creearea unui disconfort trecătorilor din zona cimitirelor, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Persoanele care au apelat la mila publică au fost predate reprezentanțiilor serviciilor sociale din cadrul DGAS Constanța pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.

„Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul instituției noastre nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Duminica la cimitirul Viile noi erau o groaza de tigani la cersit cu saci plini de mincare carati la taxi in fata pol locale ---str era blocata autobuzele nu mergeau iar noi am mers 2 km pe joe pina la cimitir --Politia locala nu a facut nimic ---aceeasi debandada ca in fiecare an de pastele blajinilor
0
0
omor si chinuri militiei fagauniene care oprima populatia fiindca fatalaul a furat banii primariei Ne vedem la alegeri pisi!
2
2
Aveti voie sa dati amenzi pentru fumat in barurile din Constanta ?
1
0
La noi politisti locali la tura de noapte parkeaza Dusterul in fata scari de bloc si se odihnesc de la 24 pana la ora 4 in casa,in weekend de la 12 la 16,basca noaptea,sa tot fi bugetar!
4
0
Asa zisa politie locala sunt de fapt paznici cu 4...8 clase care fac campanie electorala psd - ului ..ce mizerie de oras si ce mizerie de autoritati ...
3
4
Si au drepturi . Tigani sunt protejati de PSD pentru ca aduc voturi partidului . Asa ca luativ gandu ca acesti intretinuti social vor primi amenzi pentru mizeria pe care o produc si galagie . Acesti tigani se ocupa cu tot felu infractiuni . Pe strada Atelierelor col cu strada Sarmisegetuza tigani vand Etnobotanice si politisti nu vad si nu aud nimic . Aloooo DIICOT . Sper ca cititi . Distrug o groaza de copii tigani . La puscarie firati ai dracului de paraziti . Puscaria sa va manance .
8
1
Atat timp cat toate aceste amenzi ... practic neplatite niciodata ... nu se transforma in ore de munca ... muuulte ore de munca in folosul comunitatii, cei amendati nu se vor "indrepta" niciodata.
16
1
Am casa pe strada banu mihalcea. Pe cand o sa vedem asemenea actiuni si pe aceasta strada pe care seara si noaptea mail ales in zona unde se infunda strada in blocul de pe strada mircea cel batran se strang tot felul de dubiosi care fumeaza bea posibil se si drogheaza Inclusiv si galagia pe care o fac tiganii de pe ion ratiu. Pe aceste doua strazi nimeni nu vede gratarele si galagia
6
2
eu nu cred astfel de stiri....duminica in viile noi erau multi tigani la cersit si masina de la locala era in fata cimitirului doar ca lipseau politistii
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218