REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţia locală din Odorheiu Secuiesc şi-a inscripţionat maşina în maghiară: E cel mai bine pentru ai noştri!

Poliţia locală din Odorheiu Secuiesc şi-a inscripţionat maşina în maghiară: E cel mai bine pentru ai noştri!

Replica API 29 august 2015 | 00:00 1169

Au depăşit orice limită

Au depăşit orice limită

Poliţia locală din oraşul (încă) românesc Odorheiu Secuiesc şi-a inscripţionat maşina în limba maghiară. Denumirea „Helyi Rendorseg Szekelyudvarhely”, care, pentru românii ce-au chiulit de-a lungul secolelor de la orele de limba maghiară, se traduce Poliţia locală Odoirheiu Secuiesc, este încadrată de steagul tricolor al acestui popor român atât de discriminator şi nemilos cu minoritatea ungurilor care ne onorează cu prezenţa lor. Fotografia a fost postată vineri, pe Facebook, culmea ironiei, tot de un poliţist, dar din Iaşi.

„Maşina Poliţiei locale la Odorheiul Secuiesc... Sunt curios cine a aprobat inscripţionarea ei şi dacă va fi tras la răspundere”, este comentariul poliţistului ieşean la poza care a devenit în scurt timp virală. Ţinând cont de faptul că poliţia locală aparţine primăriei, instituţie a statului român, obligată să respecte gluma aia de Constituţie potrivit căreia limba oficială a acestei ţări, o altă glumă, este limba română, nu sunt prea multe de adăugat.

Poate doar declaraţia şefului Poliţiei locale din Odorheiu Secuiesc şi constatarea că, efectiv, Constituţia şi legea din ţara asta sunt o glumă, din moment ce unii, din ce în ce mai mulţi, râd cu atâta poftă de ea. „Pe partea stângă, în faţă şi în spate este inscripţionată cu Poliţia locală, iar pe partea dreaptă, dinspre trotuar, este scris în maghiară. Aşa am considerat noi că este cel mai bine pentru contribuabilii noştri”, a declarat, potrivit spynews.ro, Laszlo Szabolcs, directorul executiv al Helyi Rendorseg Szekelyudvarhely (hai, curaj, doar trebuie să învăţăm de acuma cu toţii asta!).

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt mai multi maghiari acolo, inscriptia nu ma deranjeaza.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614