REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Poliția Locală, egală cu cea Rutieră: Noi puteri sporite acordate de Camera Deputaților

Poliția Locală, egală cu cea Rutieră: Noi puteri sporite acordate de Camera Deputaților

Cristina BĂRBUCEANU 8 noiembrie 2022 | 14:38 3542

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care stabileşte şi în sarcina poliţiei locale atribuţia de a putea solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.

Proiectul de lege pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice are ca obiect de reglementare stabilirea şi în sarcina poliţiei locale, pe lângă poliţia rutieră, a atribuţiei de a putea solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.

"La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice", se arată în proiect.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni nerespectarea de către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţie locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

"Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către poliţiştii de frontieră", se mai arată în proiect.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E clar,inca o slabiciune a politiei care va intari si mai mult clanurile de interlopi,ma refer la interlopi adevarati aia in fata carora tremura politisti si jandarmi ca locali nici nu contau,nu la niste parliti paduchiosi adunati in gasti care isi spun clan interlop.
1
0
E BUTOIUL ala de femeie si cu al lui Soare,i*******r,sa faca ordine in Mangalia?este de rasul curcilor.Trebuie sa ne facem singuri dreptate.
2
0
cei mai imbecili si ordinari hoti din tara asta! Sper sa crape cu totii in chinuri!
5
0
Dacă îl bati pe un p***t de la locală , este tot ultraj?!
11
0
Va meritati soarta daca nu iesti in strada , suportati
8
1
bravo voua dati-le puteri analfabetilor . Analfabeti ca si primarii
15
0
toti retardatii si analfabetii comenteaza despre pregatirea politistilor locali:)))) ei neavand nicio treaba cu limba romana, sau cu normele de convietuire in societate! la cat mai multe amenzi! inclusiv aluia cate lasa doza de suc langa cosul de gunoi ii doresc multa m..e! sa o iau in p..a pe ma-ta care a fatat asemenea avorton
5
9
Patrula formată din Pismis N si ion V de la pol loc Cernavoda la tura de noapte sta la japca la pod sf Maria ,după ce ne ia bani pleaca la ea acasă ii da o m**e si sa terminat tura ,domnul director Steflea nu e străin de lucru asta dar nu are nici puterea si nici coaie sa ia masuri.......ori împarte șpaga cu dumneavoastra ori e adevarat ce zice domnul Vilau, ca i-o tragi si tu .
5
2
Mie mi-a futut fosta concubină toți colegii cu care a făcut servici, acum i-o trage Pismis si Steflea deoarece femeia își permite sa facă ce vrea p***a ei fără să-i zică cineva date mai încolo.
5
2
Atata timp cat doar comentam la articole sau pe Facebook si nu iesim foarte multi in strada, nu ne va lua nimeni in seama si ei vor face ce vor. Va creste Robor , se ca inpozita tips-ul si multe alte nedreptati.
12
1
Astia din parlament sunt nebuni, cum sa dai asemenea competente parcagiilor?
20
1
Cel mai bulangiu local de la Cernavoda,nu intelegi nimic cand guita! Roby in persoana!
9
3
Si uite asa analfabeții care nu pot trece examenul de militean ajung politisti...
23
1
Ca doar sunt oameni si ei, case, masini, au si ei copii de intteri ut, la eu nu se ia 10%din spaga
7
0
Acum puteti sa desfiintati Politia Rutiera...si Academia de Politie. Pai ce rost mai au? Dati-le acestor paznici si oligofreni, fara sa generalizez, si unele atributii ale magistratilor. Si sa nu mai existe procurori, judecatiri, ...sa ramana diar Politia Locala.
36
1
O sa ne ducem naiba cu guvernul asta. Cum ma vazut doamna politista de la locala cand pipi DUPA GARD ? Sa zica mersi ... si vai ce gunoi am facut cu o doza de 0,5 aluminiu (reciclabil ) pusa pe langa cosul de gunoi, amenda 400 lei. Hai lareveder daca mergem in judecata o sa imi da-ti mie banii.
7
4
Cum plm sa le dai atatea puteri la incultii astia? p****i suntem noi,populatia,ca stam si acceptam toate prostiile guvernantilor
28
1
Vezi că ăla nu mai este local a devenit jandarm adică îl ducea prea mult capu pentru locală la jandarmerie trebuie sa dea bine cu bastonul și sprayul cu gaze
5
5
Vai de neamul nostru .... Ii dai puteri sporite unui politist local cum este Olteanu Valeriu... Asta iti da amenda si pentru o hartie zburata de vant in terenul tau....
16
6
Pe zi cce trece statul devine tot mai totalitarist, păi ce pregătire au ăștia să controleze la regimul rutier, păi la ce competențe au să vedeți acum abuzuri, știți vorba aia, dăi românului putere, că prima dată o rupe pe măsa
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218