REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliția Locală împarte amenzi! Zilnic, sute de fapte antisociale sunt depistate pe străzile din Constanța!

Poliția Locală împarte amenzi! Zilnic, sute de fapte antisociale sunt depistate pe străzile din Constanța!

Replica API 25 iunie 2019 | 01:09 376

Polițiștii locali au efectuat, în ultimele zile, controale în mai multe zone ale orașului, depistând sute de fapte antisociale: persoane care consumau alcool în spațiul public, cerșetori, șoferi care au parcat pe spațiul verde sau în alt mod necorespunzător etc. Cu toții s-au ales cu amenzi!

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pentru menținerea ordinii și liniștii sigurantei publice pe sectorul de compentența al Serviciului Ordine Publica 2 care include Str Semanatorului din cartierul Anadalchioi, zonele Eden, Henri Coanda, Trocadero, Tomis 3, Tomis Nord, Dacia, Dionisie cel Mic, dar și alte zone de interes public precum : piețele agroalimentare Brotacei, Tic Tac, Tomis 3, Cireșica, Parcul Tăbăcărie, Stadionul Badea Cârțan, în data de 21 iunie a.c, în intervalul 08.00-16.00, polițiștii locali au legitimat 30 de persoane și au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanta, desfășurarea in condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piața.

În urma controlului efectuat au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, din care patru amenzi contravenționale pentru acte de comert ilicit, 8 amenzi pentru fapte antisociale precum aruncarea / depozitarea de diverse obiecte pe domeniul public, răscolirea gunoiului menajer din punctele de colectare special amenajate , arderea unor materiale pe domeniul public, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 15 amenzi pentru opriri / staționări neregulamentare efectuate cu încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, 1 amenda pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

În perioada 21 iunie-23 iunie ac, s -au derulat 4 acțiuni tematice de combatere a unor fapte antisociale, dar și menținerea unui climat public civilizat și in siguranța în zone de interes public, unități sanitare, parcuri, lăcașe de cult, alei de promenadă, mijloace de transport public în comun, parcări publice, piețe agroalimentare din municipiul Constanța, ocazie in care au fost legitimate 193 persoane, din care 5 au fost predate Direcției Generale de Asistență Socială pentru luarea măsurilor legale necesare, conform competentelor, iar 12 au fost conduse la sediul unității de poliție locală în vederea stabilirii identității. Au fost aplicate 186 sancțiuni contravenționale, din care 50 amenzi pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, exercitarea unor acte de cerșetorie, săvârșirea unor fapte, acte sau gesturi obscene, tulburarea ordinii publice, nesupravegherea minorilor, în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 32 amenzi pentru aruncarea unor materiale pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containere, spălatul covoarelor pe domeniul public, ocuparea locului de parcare, staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013, privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 90 amenzi pentru lipsa titlului de călătorie valabil, în conformitate cu prevederile Legii nr.92/2007 a serviciilor de transport public local, 2 amezi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, în sensul nerespectării obligației de a solicita un nou act de identitate de la data expirării celui anterior, în termenul legal , 2 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun, 10 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Au fost dispuse și măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate în mod nelegal.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nesimtit esti tu bai pula verde. de unde sti tu ca avem salarii nesimtite. mai intai vezi ce salariu are primarul, secretarul si toti cateii din primaria mare si dupa aia sa zici de ceilalti angajati ai primariei. de aia salariile ni le mareste consiliul; local municipal pe care il doare in cot de angajati. nu se gandesc la conditiile pe care le intampinam pe teren si la riscu de a ne imbolnavi in contactul cu toti bolnavii din casele la care intram.
0
0
Pentru cei de la replicaca faceti ceva pt ca nu poti posta un comentariu decent pe cand altii....
0
0
mai face si primaria poulii rost de bani pentru lefurile nesimtite!
1
1
Antisociala e politia actioneaza dupa norme de convieturie si legi de pe vremea lui pazvante
0
2
Rog din suflet organele abilitate sa mai treaca si prin km 4-5 ,mai exact in interiorul scolii ANGHEL SALIGNY,seara de seara toti drogatii vin in curtea scolii,unde tipa ,se drogheaza,beau alcool intr-un colt,in alt colt se fac gratare la 2 noaptea cu muzica data la maxim ,bineinteles manele. Am facut prostia sa le atrag atentia si vreo 10 indivizi s-aui luat dupa mine sa ma introduca direct vreo 6 luni in spital.Am sunat la politia din km 4-5 dar degeaba,seara de seara este show in curtea scolii ANGHEL SALIGNY prin bunavointa d-nei director care lasa deschise portile de acces pe nopatea.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108