REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţia Locală ridică maşinile parcate pe locurile pentru persoanele cu handicap. Vineri, au acţionat la Maritimo

Poliţia Locală ridică maşinile parcate pe locurile pentru persoanele cu handicap. Vineri, au acţionat la Maritimo

Replica API 12 octombrie 2013 | 00:00 365

Cocalarii, buni de plată

Cocalarii, buni de plată

Surprize - surprize pentru şoferii care aleg să parcheze pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. Cam aşa s-au simţit în seara de vineri, 11 octombrie, cei ce nu au avut chef să meargă câţiva metri pe jos şi au parcat chiar în buza centrului comercial Maritimo. Poliţia Locală a fost pe fază şi a ridicat toate autoturismele. Ce spun cei ce se trezesc cu maşinile ridicate? Nu au ştiut, nu au văzut, şi de aici: scandalul!

Acţiune de amploare în parcările centrelor comerciale din Constanţa. Poliţia Locală veghează şi ridică toate autoturismele parcate neregulamentar. Facem referire la şoferii ce aleg locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, întrucât sunt mai aproape de centrul comercial. Şi cum mersul pe jos nu mai este la mare căutare, oamenii legii au avut ceva de muncă. Spre exemplu, în seara de vineri, 11 octombrie, când toţi nu se gândesc decât la sfârşitul de săptămână, poliţiştii locali au dat "iama" în parcarea centrului comercial Maritimo, acolo unde spaţiul pentru persoanele cu handicap era plin ochi, pe când celelalte locuri, ceva mai departe amplasate, se cam băteau de muscă. În colaborare cu agenţii de pază, aceştia au stabilit care sunt autovehiculele ce merită o lecţie bună de ţinut minte şi s-au apucat de treabă. Însă, când s-au trezit fără maşini, odată ce au ieşit din sesiunea de shopping, proprietarii au început, bineînţeles, circul. "Nu am ştiut", "Nu am văzut semnul", "De ce nu ne atenţionează şi pe noi cineva" sau "Şi nu se poate rezolva altfel?" - sunt lozincile la care apelează cei vinovaţi. În plus, pe lângă faptul că ocupă locurile în mod abuziv, au existat şi autoturisme care au ocupat nu unul, ci chiar două, sau patru locuri de parcare, cu câte o roată pe fiecare. Potrivit oamenilor legii, acţiunile de acest gen se derulează de câteva săptămâni şi vor continua până când şoferii în cauză îşi vor învăţa lecţia. "Acţionăm în toate parcările centrelor comerciale, zilnic. Aici (Maritimo - n.r.) am mai fost astăzi (vineri - n.r.), am ridicat autoturismele şi acum am revenit, iar parcarea era, din nou, plină. Ridicăm autoturismele şi vom proceda astfel până când îşi învaţă lecţia", au declarat, pentru "Replica", poliţiştii locali constănţeni. În plus, agenţii de pază au încercat să prevină şoferii că Poliţia ridică autoturismele, însă aceştia au dat dovadă de o atitudine grosolană. "Cine eşti tu să-mi spui mie ce să fac? Şi dacă le ridică, ce?", au spus cei care şi-au lăsat maşinile pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Numai că, la ieşire, au avut parte de.... "surprize - surprize". Pentru a-şi recupera autoturismele, aceştia trebuie să bage adânc mâinile în buzunar, fiind vorba de 600 de lei, la care se adaugă taxa de 25 de lei pe zi, plus sancţiunea contravenţională. Menţionăm că autovehiculele sunt duse într-un parc auto, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367