REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţia Locală "saltă" hârburile abandonate pe străzi

Poliţia Locală "saltă" hârburile abandonate pe străzi

Replica API 24 mai 2013 | 00:00 79

Se face curăţenie în municipiul Constanţa

Se face curăţenie în municipiul Constanţa

Ieri dimineaţă, Poliţia Locală Constanţa a demarat o amplă acţiune, ce se va desfăşura pe parcursul a mai multor zile în municipiul, şi care vizează ridicarea maşinilor abandonate şi care nu au proprietar. Această iniţiativă este binevenită în condiţiile în care constănţenii semnalează zilnic faptul că trotuarele sunt pline de maşini, unele dintre ele care nu au mai fost mişcate din loc de o bună bucată de vreme. Pe lângă împiedicarea traficului pietonal, anumite autoturisme au fost părăsite în zone intens circulate, cum ar fi bulevardul Ferdinand.

Joi, începând cu ora 10.00, două echipaje ale Poliţiei Locale au plecat din faţa sediului, împreună cu o platformă, pentru a "curăţa" străzile şi bulevardele de autoturismele lăsate în voia sorţii şi după bunul plac al proprietarilor. Strada Charles Darwin a fost prima oprire a echipajelor şi locul din care a fost ridicată prima maşină, un Peugeot 405, cu numere de înmatriculare Franţa, dar care zăcea de o bună bucată de timp chiar în faţa unei case. Apoi, poliţiştii locali şi-au îndreptat atenţia spre bulevardul Ferdinand, acolo unde o altă maşină abandonată ocupa o parcare privată de mai bine de două luni. Văzând că proprietarul maşinii este de negăsit, un cetăţean a făcut o sesizare cu privire la autoturismul, Toyota Celica, ce a fost abandonat. Mai mult decât atât, pe parbrizul maşinii era lipită şi o somaţie. "Am făcut sesizare pentru că ne-a ocupat în primul rând parcarea. Am chemat poliţia pentru că am văzut că nu are număr şi mi s-a părut suspect. Cred că de două luni este parcată aici şi nu s-a atins nimeni de ea după cum se poate observa. Au fost imagini pe cameră, dar nu le-a vizionat nimeni. Cum să nu ne deranjeze, cineva a plătit pentru parcarea asta, a investit, trebuia ca maşina să fie ridicată, acum este foarte bine", a declarat o persoană care a făcut sesizarea pentru ridicarea autoturismului. Dacă se răzgândesc, proprietarii care şi-au abandonat maşinile îşi vor putea recupera autoturismele în schimbul unei taxe. Ieri, Poliţia Locală a ridicat 5 autoturisme, aceasta fiind media zilnică de maşini care pot fi ridicate luând în considerare traficul, zonele în care acestea au fost abandonate, dar şi vremea care se anunţă potrivnică în perioada următoare. De regulă sunt ridicate maşinile care nu au numere de înmatriculare, sunt abandonate, nu au proprietar, sunt parcate abuziv pe o perioadă mai lungă de o săptămână.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218