REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliția Locală spune „STOP CERȘETORIEI!”: aplică AMENZI, iar banii cerșiți sunt CONFISCAȚI!

Poliția Locală spune „STOP CERȘETORIEI!”: aplică AMENZI, iar banii cerșiți sunt CONFISCAȚI!

Replica API 8 ianuarie 2019 | 22:10 454

Polițiștii locali constănțeni au patrulat în zonele aglomerate ale municipiului, cât și în preajma lăcașurilor de cult, în vederea prevenirii cerșetoriei. În perioada 5 – 7 ianuarie a.c., polițiștii locali au depistat nouă persoane, apte de muncă, dar și un minor, ce apelau la mila oamenilor. Cerșetorilor le-au fost confiscați banii și am primit sancțiuni contravenționale în valoare totală de 800 de lei.

Activitățile oamenilor legii urmăresc asigurarea unui climat de ordine, de liniște și siguranță publică pentru cetățeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezența cerșetorilor sau a persoanelor lipsite de locuință în segmentul stradal. În ultimele 48 de ore, polițiștii locali au depistat nouă persoane apte de munca și un minor care apelau la mila publicului.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 9 amenzi contravenționale în valoare totală de 800 lei și s-au dispus măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie.

Faptele au fost constatate în perioada 5- 6 ianuarie a.c., în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, dar și în zonele aglomerate din oraș.

De asemenea, polițiștii locali au constatat și o infracțiune prevăzută de articolul 215 din Codul Penal, faptă care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În acest caz au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie” și au fost înaintate documentele către organele judiciare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost notificate și serviciile sociale.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: " SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor /solicitărilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cersetorul cere de sarac.Va obliga altcineva afara de constiinta sa dati? Cine da, lui isi da. Cine face, lui isi face.
0
1
La intrarea in Manastirea Techirghiol, veti constata prezenta unei puzderii de cersetori care creaza disconfort vizitatorilor prin agresivitatea si insistentele lor.Indepartarea lor ar trebuii se constituie o tema pentru Primaria Techirghiol sau pentru Politia Locala.
1
1
Dar taximetristii care stationeaza aiurea cand vor fi amendati? Cati dintre ei isi platesc amenzile, cate licente au fost ridicate in 2018?
3
0
Campania asta poate o faceti prin Partida Romilor ar avea impact mai mare si ar ajunge exact la sursa
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102